Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Tenis

Finále Davis Cupu napriek hrozbe terorizmu bude. Murray: Nebojíme sa

Brit Andy Murray Foto: TASR

Briti sa snažia vybojovať svoju prvú trofej od roku 1936. Na antuke v Gente, vzdialenom 55 kilometrov od Bruselu, budú čeliť domácim Belgičanom.

Brusel 23. novembra (TASR) - Finále Davisovho pohára medzi tenistami Belgicka a Veľkej Británie sa uskutoční podľa plánu napriek tomu, že v Bruseli vyhlásili najvyšší stupeň teroristického ohrozenia. V pondelok to uviedli organizátori podujatia.

Briti, vedení bratmi Andym a Jamiem Murrayovcami, sa snažia vybojovať svoju prvú trofej od roku 1936. Na antuke v Gente, vzdialenom 55 kilometrov od Bruselu, budú čeliť domácim Belgičanom, ktorí "šalátovú misu" nikdy nezískali. Podľa tenisového klubu Vlaanderen prípravy na finále pokračujú podľa plánu, napriek tomu, že krajina je po uplynulých udalostiach v najvyššej pohotovosti. "Finále sa určite uskutoční," uviedla pre agentúru Reuters hovorkyňa organizačného tímu a dodala, že verejnosť sa v utorok dozvie všetky bezpečnostné opatrenia, ktoré zavedú organizátori.

Trojdňové finále sa bude hrať od piatka v Gente v hale Flanders Expo pre 13-tisíc divákov. Fanúšikovia sa pri vstupe budú musieť podrobiť bezpečnostnej kontrole, pri sebe nemôžu mať žiadne tašky, vaky, nápoje či jedlo.

Briti prileteli do Belgicka

Britskí tenisti prileteli do Belgicka na finálový súboj Davisovho pohára, ktorý budú sprevádzať prísne bezpečnostné opatrenia. V hlavnom meste krajiny vyhlásili najvyšší stupeň teroristického ohrozenia, ale ako uviedol líder Britov Andy Murray, on ani jeho tímoví kolegovia strach nemajú.

Medzinárodná tenisová federácia (ITF) a jej belgická filiálka v pondelok oznámili, že podujatie sa v Gente počas víkendu uskutoční podľa plánu. Na trojdňovú akciu bude dohliadať zvýšený počet policajtov a bezpečnostných zložiek. "Podnikneme všetky potrebné kroky na to, aby boli všetci účastníci podujatia v bezpečí. Úzko spolupracujeme s políciou v Gente, ktorá počas víkendu navýši svoje počty. Veríme tomu, že celá akcia sa zaobíde bez problémov," uvádza sa v stanovisku ITF.