Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Tenis

VIDEO: Cibulková si to užila aj tancom: Milujem ho, hoci to neviem

Na snímke slovenská tenistka Dominika Cibulková počas tenisovej exhibície Tennis Champions 15. novembra 2016 v Bratislave. Foto: TASR/Pavol Zachar

Diváci v NTC videli v akcii aj Dominika Hrbatého, záverečná šesťhra priniesla prekvapenie v podobe účasti zlatej dvojice z OH 2016 v Riu de Janeiro bratrancov Ladislava a Petra Škantárovcov.

Bratislava 16. novembra (TASR) - Korunováciu kráľovnej, tanečné kreácie a tiež žiadny stres boli momenty, ktoré si dosýta vychutnala slovenská tenistka Dominika Cibulková v utorňajšom deviatom ročníku exhibície Tennis Champions v bratislavskom NTC.

Ešte pred začiatkom celej šou si organizátori prichystali pre víťazku MS WTA v Singapure prekvapenie v podobe "korunovačnej slávnosti". O dekorovanie sa nepostaral nik iný ako Dominik Hrbatý, s ktorým získala v roku 2009 Hopmanov pohár. Na pomyselný tenisový trón sa "kráľovná Dominika" posadila s korunkou, červeným plášťom aj archívnou raketou. Aktuálna svetová päťka potom odohrala exhibičný duel so Švajčiarkou Belindou Bencicovou. V ňom sa v úvode rozbiehala pomalšie, prvé dva gemy získala jej súperka, ale po "tanečnej prestávke" sa jej podarilo vyrovnať na 2:2. Za stavu 4:3 pre Bencicovú prišiel slovenskej jednotke pomôcť svojimi skúsenými radami Hrbatý s dcérkou Elou. Diváci sa dočkali v rozuzlení viacerých pekných výmen, Švajčiarka sa v snahe zvíťaziť snažila získať na svoju stranu aj rozhodcu, ten však na dar v podobe fľaše nereagoval. Cibulková získala tri gemy v rade a celý zápas vyhrala 6:4.



"Užila som si. Jasné, že ten singl bol pre mňa špeciálne ťažký po tých pár dňoch, keď som nehrala tenis, ale myslím, že s Belindou sme to dobre zvládli. Aj potom to bolo super. Strašne ma to s chalanmi bavilo a verím, že to bavilo aj ostatných ľudí. Oveľa viac som si to užila ako v predchádzajúcich rokoch, pretože vtedy som bola vo väčšom strese," povedala víťazka ôsmich turnajov WTA a na margo jej tanečnej kreácie doplnila: "Milujem tanec, ale neviem tancovať. Známi aj kamaráti o mne vedia, že tancujem strašne rada, ale neviem to. Ale zabavila som sa," uviedla na tlačovej konferencii po exhibícii.

Diváci v Národnom tenisovom centre videli v akcii aj Dominika Hrbatého a jeho "víťazstvo" nad Čechom Radkom Štěpánkom. Záverečná šesťhra priniesla prekvapenie v podobe účasti zlatej dvojice z OH 2016 v Riu de Janeiro bratrancov Ladislava a Petra Škantárovcov.

Česko-slovenský súboj Radka Štěpánka a Dominika Hrbatého sa niesol v oveľa uvoľnenejšom duchu, obaja tenisti bavili publikum nielen peknými a originálnymi kúskami, ale aj slovnými výmenami. Prvý tajbrejk získal výsledkom 7:5 Hrbatý. V druhom dejstve zvýšil bronzový medailista z OH 2016 v Riu de Janeiro obrátky a napokon ho vyhral 11:9. Rozuzlenie mal jasne vo svojich rukách "Dominátor", v rozhodujúcom tajbrejku zvíťazil 7:3.

Tradičným vrcholom tenisovej exhibície bola záverečná "šesťhra", vypredanú AEGON arénu zabával iránsky šoumen Mansour Bahrami a jeho francúzsky kolega Yannick Noah. Počas "zápasu" prišla na rad tenisová lekcia pre najmenších, tanečné kreácie a aj spevácka vložka v podaní Noaha. Do hry sa zapojili z hľadiska aj zlatí medailisti vo vodnom slalome bratranci Ladislav a Peter Škantárovci, dvojica Bahrami a Noah musela hrať na oplátku s ich pádlami. Z výhry sa radovalo trio Cibulková, Hrbatý a Noah.

Svoj návrat do NTC si užíval aj Dominik Hrbatý: "Vrátiť sa po dlhšej dobe do NTC je vždy nádherné. Z pocitov pred plným hľadiskom som mal husiu kožu. Za ten pocit by som dal všetko, keby som ešte mohol hrať. Je to nenahraditeľné. Tenis je môj život."