Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

Hantuchová a Čepelová sa pobijú v derby o semifinále v Charlestone

Slovenská tenistka Jana Čepelová odvracia loptičku Ruske Jelene Vesninovej v 3. kole dvojhry na turnaji WTA v americkom Charlestone 3. apríla 2014. Foto: TASR/AP

Po svetovej jednotke Serene Williamsovej si poradila Čepelová aj s trinástou nasadenou Ruskou Jelenou Vesninovou v troch setoch.

Charleston 3. apríla (TASR) - Slovenské tenistky Daniela Hantuchová a Jana Čepelová nastúpia proti sebe v atraktívnom piatkovom štvrťfinálovom derby na turnaji WTA na zelenej antuke v americkom Charlestone. Hantuchová si v treťom kole dvojhry ako nasadená dvanástka poradila s Brazílčankou Telianou Pereirovou za 81 minút hladko v dvoch setoch 6:2 a 6:3. Čepelová vyradila trinástu nasadenú Rusku Jelenu Vesninovú po vyše dvaapolhodinovej trojsetovej dráme 7:6 (4), 3:6 a 6:3.

Má aj skalp S. Williamsovej

Čepelová, ktorá v 2. kole senzačne zdolala svetovú i turnajovú jednotku Američanku Serenu Williamsovú, mala v prvom sete duelu s Vesninovou štyrikrát brejk dolu. Vždy však dokázala zakontrovať. V dvanástom geme odvrátila tri setbaly a vynútila si tajbrejk, v ktorom slávila úspech. V druhom dejstve za stavu 2:5 si Čepelová nechala ošetriť ľavú nohu a hoci po návrate na dvorec tuho bojovala, set sa stal korisťou Vesninovou. V rozhodujúcom dejstve však mladá Slovenka získala od stavu 2:2 tri gemy v rade a zabezpečila si postup do štvrťfinále. Čepelová predviedla viacero skvelých stopbalov, umne mixovala loptičky k základným čiaram so slajzami. Za stavu 5:3 premenila do úspešnom dropšote v poradí štvrtý mečbal.

Serena Williamsová sa pred umením 20-ročnej Čepelovej musela skloniť
Foto: TASR/AP


Proti Daniele chcem vyhrať

Čepelová mala po vydretom víťazstve radosť. "Bol to veľmi náročný zápas. Vesninová ma od začiatku do konca tlačila, boli tam dlhé výmeny. Som veľmi rada, že som za stavu 5:6 a 0:40 odvrátila tri setbaly a úvodné dejstvo vyhrala. V druhom sete mala Vesninová dobré momenty a zaslúžene ho získala vo svoj prospech. V treťom sete to bol boj o každú loptu a teší ma, že s úspešným koncom pre mňa. Už od zápasu so Serenou, v ktorom som urobila zlý protipohyb, ma pobolieva ľavá noha. Začalo mi to tuhnúť a nemohla som nohu vôbec vystrieť, našťastie, pomohol mi deň voľna aj tabletky. Už sa teším na štvrťfinále proti Daniele. Vo Fed Cupe sme v jednom tíme, no nikdy sme spolu nehrali. Dúfam, že vyhrám," povedala pre TASR mladá Slovenka.



Slovenské derby

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová odvracia loptičku Brazílčanke Teliane Pereirovej v 3. kole dvojhry na turnaji WTA v americkom Charlestone 3. apríla 2014. Hantuchová zvíťazila 6:2, 6:3.
Foto: TASR/AP
Hantuchová mala proti Pereirovej raketový nástup, keď dvakrát prelomila podanie juhoamerickej antukovej špecialistky a vybudovala si náskok 5:0. Pereirová síce odvrátila hrozbu "kanára" a následne znížila na 2:5, no Slovenka už dotiahla prvý set do úspešného konca. V druhom dejstve sa Pereirová po brejku v piatom geme ujala vedenia 3:2, bývalá svetová päťka však potom získala štyri gemy v rade a zabezpečila si postup medzi elitnú osmičku. Hantuchová má v Charlestone už istú prémiu 16.200 USD a 100 bodov do rebríčka WTA. V roku 2010 postúpila slovenská fedcupová reprezentantka v Južnej Karolíne až do semifinále, v ktorom podľahla neskoršej šampiónke Austrálčanke Samanthe Stosurovej.

Hantuchová bola po triumfe nad Pereirovou spokojná. "Konečne sa mi podarilo v tomto roku postúpiť do štvrťfinále, navyše na antuke, ktorá nie je práve mojim najlepším povrchom. Veľmi ma teší, že sa začína prejavovať spolupráca s trénerom Petrom Lundgrenom, ktorý sa snaží zmeniť v mojej hre niektoré veci. Pereirová vie byť veľmi nepríjemná, čo dokázala v zápase s Cirsteovou, ktorý som videla na vlastné oči. Musela som hrať agresívne a nepustiť ju k jej hre," povedala pre TASR slovenská dvojka, ktorá netrpezlivo čakala na svoju štvrťfinálovú súperku. "Potešilo by ma, keby som hrala proti Janke Čepelovej. Derby zápasy vždy bývajú zaujímavé."

dvojhra - 3. kolo:
Daniela HANTUCHOVÁ (12-SR) - Teliana Pereirová (Br.) 6:2, 6:3, Jana ČEPELOVÁ (SR) - Jelena Vesninová (13-Rus.) 7:6 (4), 3:6, 6:3, Sara Erraniová (3-Tal.) - Pcheng Šuaj (Čína) 7:6 (6), 7:6 (5), Eugenie Bouchardová (6-Kan.) - Venus Williamsová (11-USA) 7:6 (6), 2:6, 6:4


Video: Zápas Hantuchová vs Pereirová, 6:2, 6:3,

.