Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Tenis

Schmiedlová nastúpi na turnaji Australian Open proti Gauffovej

Na archívnej snímke slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová. Foto: TASR Martin Baumann

Minulý rok s ňou prehrala v osemfinále Roland Garros v Paríži a v máji 2022 na turnaji WTA v Madride, oba duely sa hrali na antuke.

Melbourne 11. januára (TASR) - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová nastúpi v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open proti štvrtej nasadenej Američanke Cori Gauffovej. Rozhodol o tom štvrtkový žreb v Melbourne. S vlaňajšou šampiónkou US Open má negatívnu bilanciu 0:2.

Minulý rok s ňou prehrala v osemfinále Roland Garros v Paríži a v máji 2022 na turnaji WTA v Madride, oba duely sa hrali na antuke. Schmiedlová je jedinou Slovenkou, ktorá sa v ženskom singli predstaví v hlavnej súťaži. Viktória Hrunčáková i Rebecca Šramková vypadli už v prvom kole kvalifikácie.

Šlágrom prvého kola bude duel medzi svetovou jednotkou Poľkou Igou Swiatekovou a držiteľkou titulu z roku 2020 Američankou Sofiou Keninovou. Druhú nasadenú obhajkyňu titulu Bielorusku Arinu Sobolenkovú čaká na úvod kvalifikantka. Tretia nasadená Kazaška Jelena Rybakinová sa stretne s Češkou Karolínou Plíškovou.

Najvyššie nasadený obhajca titulu v mužskej dvojhre Srb Novak Djokovič i turnajová trojka Rus Daniil Medvedev začnú proti kvalifikantom. Djokovič si v prípade postupu do 2. kola zmeria sily s víťazom austrálskeho súboja medzi Alexeiom Popyrinom a Marcom Polmansom.

V semifinále môže 24-násobný grandslamový šampión v aréne Roda Lavera naraziť na štvrtého nasadeného Taliana Janika Sinnera, ktorý je v tej istej časti pavúka. Turnajová dvojka Španiel Carlos Alcaraz odštartuje úvodné podujatie veľkej štvorky duelom proti francúzskemu veteránovi Richardovi Gasquetovi.

Alcarazov krajan Rafael Nadal sa odhlásil z Australian Open pre zranenie, ktoré utrpel na turnaji ATP v Brisbane vo štvrťfinálovom stretnutí proti domácemu Jordanovi Thompsonovi.. Španiel utrpel mikrotrhlinu svalu len necelý týždeň od svojho súťažného návratu po ročnej absencii spôsobenej zranením bedrového kĺbu.