Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tenis

AUSTRALIAN OPEN: Kerberová si poľahky poradila so Šarapovovou

Angelique Kerberová. Foto: TASR/AP

Tridsaťročná Nemka má momentálne výbornú fazónu, keď vyhrala už 12 zápasov v rade.

Melbourne 20. januára (TASR) - Rumunská tenistka Simona Halepová sa prebojovala do osemfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. V 3. kole si ako nasadená jednotka poradila s Američankou Lauren Davisovou po trojsetovej dráme 4:6, 6:4 a 15:13. Ďalej ide aj šiesta nasadená Karolína Plíšková, ktorá si v Českom derby poradila s krajankou Luciou Šafářovou 7:6 (6) a 7:5.

Halepová, ktorá nastúpila so zraneným ľavým členkom, sa so svojou súperkou nadrela, duel trval až tri hodiny a 45 minút. "Rozhodne to bol veľmi ťažký zápas a veľmi dlhý. Nikdy som nehrala taký dlhý tretí set, takže som veľmi rada, že som to vydržala a že som ho vyhrala. Som takmer mŕtva," citovala Halepovú agentúra AP.

Zápas vyrovnal počtom gemov predchádzajúci rekord ženskej dvojhry na turnaji, 48 odohrali aj Chanda Rubinová s Arantxou Shanchezovou v roku 1996. Minutážou bol takmer o hodinu kratší ako rekordný 4 hodiny a 44 minút trvajúci zápas Francescy Schiavoneovej so Svetlanou Kuznecovovou v roku 2011.

"Necítim si svaly," povedala Halepová, ktorá si zranila ľavý členok ešte v prvom kole. "Môj členok je... ja vlastne ani neviem, ako na tom je, pretože ho necítim. Ale bolo pekné vyhrať tento zápas," dodala.

Očakávaný súboj bývalých svetových jednotiek a víťaziek Australian Open bol nakoniec jednostranná záležitosť. Šampiónka z roku 2016 Angelique Kerberová si poradila s víťazkou zo sezóny 2008 Mariou Šarapovovou poľahky v dvoch setoch za hodinu a štyri minúty 6:1 a 6:3. Tridsaťročná Nemka má momentálne výbornú fazónu, keď vyhrala už 12 zápasov v rade. "Za posledných 12 až 24 mesiacov som sa naučila veľmi veľa. Mala som skvelý rok 2016 a ťažší vlaňajšok. Každý, kto ma pozná, vie, že sa nikdy nevzdám," uviedla Kerberová.

"Spravila som veľa chýb a tým som jej dodala sebadôveru. Musím zlepšiť veľa vecí. Dnes som nebola dostatočne dobrá," uviedla Šarapovová.

Česká tenistka Barbora Strýcová oslavuje po jej výhre nad Američankou Bernardou Perovou v 3. kole grandslamového tenisového turnaja Australian Open v Melbourne 20. januára 2018.
Foto: TASR/AP


Do ďalšieho kola sa prebojovala aj druhá česká reprezentantka. Barbora Strýcová si ako dvadsiata nasadená poradila s americkou súperkou Bernardou Perovou v dvoch setoch dvakrát 6:2. V osemfinále ju čaká opäť krajanka Karolína Plíšková.

Na turnaji skončila 26. hráčka pavúka Agnieszka Radwanská z Poľska, ktorá podľahla Su-Wei Hsieh z Taiwanu v dvoch setoch 6:2 a 7:5.

Ženy - dvojhra - 3. kolo:

Simona Halepová (1-Rum.) - Lauren Davisová (USA) 4:6, 6:4, 15:13,
Karolína Plíšková (6-ČR) - Lucia Šafářovou (29-ČR) 7:6 (6), 7:5,
Madison Keysová (17-USA) - Ana Bogdanová (Rum.) 6:3, 6:4,
Caroline Garciová (8-Fr.) - Aliaksandra Sasnovičová (Bielorus.) 6:3, 5:7, 6:2
Naomi Osaková (Jap.) - Ashleigh Bartyová (18-Aus.) 6:4, 6:2,
Barbora Strýcová (20-ČR) - Bernarda Perová (USA) 6:2, 6:2
Angelique Kerberová (21-Nem.) - Maria Šarapovová (Rus.) 6:1, 6:3