Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Tenis

Davisov pohár: Srbi nastúpia proti Slovensku aj bez Medjedoviča

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

V nominácii nefiguruje líder svetového rebríčka ATP Novak Djokovič.

Kraljevo 30. januára (TASR) - Tenisti Srbska nastúpia 2.-3. februára v kvalifikačnom dueli Davisovho pohára proti Slovensku aj bez Hamada Medjedoviča, ktorého vyradila choroba. Kapitán Viktor Troicki mal na úvodnom tréningu na antuke v Kraljeve k dispozícii kvarteto Laslo Djere, Dušan Lajovič, Miomir Kecmanovič, Nikola Čačič.

V nominácii nefiguruje líder svetového rebríčka ATP Novak Djokovič. "Hamad Medjedovič je prechladnutý a v zápase proti Slovensku nám nepomôže. Ako sparingpartnera som sa rozhodol povolať do tímu mladého 16-ročného juniora Ognjena Miliča," uviedol Troicki pre portál blic.rs.

Šéf srbskej lavičky sa spolieha na podporu domáceho publika. "Verím, že na zápas proti Slovensku prídu fanúšikovia v hojnom počte a bude plný dom. V predchádzajúcich dvoch stretnutiach v Kraljeve dokázali vytvoriť skvelú atmosféru," zdôraznil Trocki.

Slovensko považuje za nebezpečného súpera. "Najlepší slovenský singlista Alex Molčan je ľavák podobne ako náš mladý junior Milič, aj preto som ho pozval do tímu ako sparing. Alex pred tromi rokmi postúpil na turnaji ATP v Belehrade až do finále, antuka je jeho obľúbený povrch Verím však, že našim hráčom sa v domácom prostredí podarí eliminovať jeho zbrane. V príprave robíme všetko pre to, aby sme uspeli."

Víťaz duelu v Kraljeve postúpi do septembrovej skupinovej časti finálového turnaja Davisovho pohára. Slovenský kapitán Tibor Tóth nominoval na zápas päticu Alex Molčan, Lukáš Klein, Jozef Kovalík, Igor Zelenay, Lukáš Pokorný. Úvodné piatkové dvojhry odštartujú v hale Ibar o 15.00 h. V sobotu od 13.00 sú na programe štvorhra a záverečné single.