Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Tenis

Športovkyňou roka sa stala Serena Williamsová

Americká tenistka Serena Williamsová drží víťaznú trofej po výhre nad Rumunkou Simonou Halepovou vo finále ženskej dvojhry na tenisovom turnaji WTA v americkom Cincinnati 23. augusta 2015. Foto: TASR/AP/John Minchillo

Williamsová vyhrala tri grandslamové turnaje - Australian Open, Roland Garros a Wimbledon.

New York 14. decembra (TASR) - Prestížny magazín Sports Illustrated vyhlásil americkú tenistku Serenu Williamsovú za najlepšieho športovca roka 2015. Tridsaťštyriročná svetová jednotka sa stala prvou ženou po viac ako tridsiatich rokoch, ktorú SI zvolil za top persónu svetového športu.

Williamsová vyhrala tri grandslamové turnaje - Australian Open, Roland Garros a Wimbledon. V sezóne 2015 dosiahla bilanciu 53 výhier, 3 prehry, za čo získala svoje siedme ocenenie pre najlepšiu hráčku na okruhu WTA v kariére. Aktuálne má svojej zbierke 21 grandslamových titulov, čo je o jeden menej ako legendárna Nemka Steffi Grafová.

"Tento rok bol úžasný. Som rada, že Sports Illustrated ocenil moju tvrdú prácu, nasadenie a odhodlanie. Ocenenie som nezískala len ja sama, patrí aj môjmu tímu a všetkým mojim fanúšikom," uviedla Williamsová v oficiálnom vyhlásení.

V internetovom hlasovaní SI zdolal Williamsovú kôň Americký faraón. Ten sa stal prvým žrebcom po 37 rokoch, ktorý vyhral prestížnu dostihovú Trojkorunu.