Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

Slovenské tenistky prehrali vo finále MS do 16 rokov s USA 0:3

Tereza Miháliková Foto: TASR/Martin Dostál

V súboji tímových jednotiek prehrala Viktória Kužmová s Catherine Bellisovou v troch setoch 0:6, 6:2, 3:6.

Mexico City 29. septembra (TASR) - Slovenské tenistky do 16 rokov neuspeli vo finále MS v mexickom San Luis Potosí. V dueli o titul na Junior Fed cupe prehrali s najvyššie nasadeným družstvom USA 0:3. Rozhodnutie padlo už po dvojhrách.

O úvodný bod pre americké farby sa zaslúžila Alicia Tornado Blacková, ktorá si v dueli tímových dvojok poradila s Terezou Mihalíkovou v dvoch setoch 7:6 (6), 6:0. V súboji tímových jednotiek prehrala Viktória Kužmová s Catherine Bellisovou v troch setoch 0:6, 6:2, 3:6. V záverečnej štvorhre podľahol pár Kužmová, Mihalíková dvojici Blacková, Blacková, Sofia Keninová 6:3, 4:6, 1:6. Slovensko získalo v ére samostatnosti v tejto kategórii tretie striebro. Aj Junior Davis Cup chlapcov vyhrali v Mexiku Američania.

V zápase medzi Mihalíkovou a Blackovou bol kľúčový záver úvodného dejstva. Mihalíková sa po brejku v deviatom geme ujala vedenia 5:4, nedokázala ho však potvrdiť a tak sa rozhodovalo v tajbrejku. V ňom mala Slovenka za stavu 6:5 k dispozícii setbal, Američanka však získala tri body v rade, po úspešnom tabrejku úplne ovládla dvorec a v druhom sete uštedrila súperke "kanára". Kužmová sa po nevydarenom prvom sete rozohrala proti favorizovanej Bellisovej k skvelému výkonu, od stavu 1:2 v druhom dejstve získala sedem gemov v rade, koncovka však patrila súperke.

"Ani som sa nespamätala a bolo už 0:6. Ale baby ma tak povzbudzovali, že som sa uvoľnila a začalo mi to padať. Využila som, že ona znervóznela. V treťom sete som mala veľkú šancu dať na 3:0, ale nevyšlo to," hodnotila Kužmová pre stránku www.starsforstars.eu zápas s Bellisovou. Talentovaná Košičanka si celý týždeň v Mexiku užila. „Sme skvelý tím, užila som si to a bolo to super. Teraz sa vraciam a idem asi do Košíc. Ďalej by som mala hrať nejaké ženské turnaje,“ dodala Kužmová. Slovensko bolo predtým v ére samostatnosti vo finále Junior Fed Cupu v roku 1998 v talianskom Cuneu a o sezónu neskôr v austrálskom Perthe.

Finále:

SLOVENSKO - USA 0:3

Tereza Mihalíková - Alicia Tornado Blacková 6:7 (6), 0:6

Viktória Kužmová - Catherine Bellisová 0:6, 6:2, 3:6

Kužmová, Mihalíková - Blacková, Sofia Keninová 6:3, 4:6, 1:6