Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Tenis

Simon sa vracia do NTC, bude trénerom Gombosa

Na archívnej snímke Norbert Gombos Foto: TASR/Martin Baumann

S Gombosom plánuje najbližšie sedenie, aby sa dohodli na koncepcii spolupráce. Chce sa ísť pozrieť na tatranské sústredenie a potom už začnú spoločne hernú prípravu.

Bratislava 20. novembra (TASR) - Ladislav Simon sa po ukončení spolupráce s Čechom Jiřím Veselým vracia do Národného tenisového centra. V novej sezóne bude trénerom Norberta Gombosa - aktuálnej slovenskej singlovej trojky.

"Bude to pre mňa z ľudského hľadiska pozitívna zmena. Teším sa z návratu domov a z toho, že budem viac s rodinou, ktorá to mala počas roka náročné. Cestoval som s Jirkom na 29 turnajov, k tomu príprava v Prostějove, takže som z domu bol veľa preč,“ povedal pre oficiálnu stránku Slovenského tenisového zväzu 39-ročný Simon,

Do NTC sa vracia po troch rokoch. "Bude to príjemné byť opäť so starými kolegami, naskočiť do zabehaného systému. Teším sa na spoluprácu s Norom, ktorá bude súvisieť s výzvou i očakávaním, aby sa posunul vpred. Pred tromi rokmi som Gombosa trénoval, naša ročná spolupráca bola veľmi príjemná," dodal bývalý kouč Lukáša Lacka či Magdalény Rybárikovej.

S Gombosom plánuje najbližšie sedenie, aby sa dohodli na koncepcii spolupráce. Chce sa ísť pozrieť na tatranské sústredenie a potom už začnú spoločne hernú prípravu. "V polovici decembra bude krátky mikrocyklus pred českou extraligou, následne pokračovanie tenisovej prípravy a potom už turnaje. Chcel by som, aby Noro začínal kvalifikáciou na jednom z troch veľkých turnajov – v Chennai, Dauhe alebo Brisbane,“ zakončil Simon.