Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Tenis

Anna Karolína Schmiedlová postúpila v Cincinnati už do štvrťfinále

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová aj očami odvracia úder Rumunky Iriny-Camelie Beguovej v zápase 2. kola ženskej dvojhry na tenisovom turnaji WTA v americkom Cincinnati. Foto: TASR

V dueli o postup medzi najlepšie kvarteto nastúpi proti lepšej z dvojice - ôsma nasadená Karolína Plíšková z Česka a skúsená Srbka Jelena Jankovičová.

Cincinnati 20. augusta (TASR) - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa prebojovala už do štvrťfinále dvojhry na prestížnom turnaji WTA v Cincinnati. Vo štvrtkovom zápase osemfinále si ako úspešná kvalifikantka poradila s domácou Američankou Varvarou Lepčenkovou v troch setoch 6:3, 3:6 a 6:4.

V dueli o postup medzi najlepšie kvarteto nastúpi proti skúsenej Srbke Jelene Jankovičovej, ktorá vyradila ôsmu nasadenú Karolínu Plíškovú z Česka.

Vychádzajúca hviezda WTA za mesiac júl stúpa vo svetovom rebríčku WTA a črtá sa jej šanca atakovať pozíciu, na základe ktorej by mohla byť na záverečnom grandslamovom turnaji roka US Open medzi nasadenými. V Cincinnati vyhrala vrátane kvalifikácie už päť zápasov, v 1. kole hlavnej súťaže získala cenný skalp bývalej svetovej dvojky Poľky Agnieszky Radwaňskej.

dvojhra - 2. kolo:
Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) - Varvara Lepčenková (USA) 6:3, 3:6, 6:4, Jelena Jankovičová (Srb.) - Karolína Plíšková (8-ČR) 6:2, 3:6, 7:5