Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

Schmiedlová postúpila už do semifinále turnaja WTA v Hobarte

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Vo štvrťfinále Schmiedlová zdolala Rumunku Irinu-Cameliu Beguovú 7:5, 7:5 a upravila vzájomnú bilanciu s touto súperkou na 4:2.

Hobart 10. januára (TASR) - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa prebojovala už do semifinále dvojhry na turnaji WTA v tasmánskom Hobarte. Vo štvrťfinále zdolala Rumunku Irinu-Cameliu Beguovú 7:5, 7:5 a upravila vzájomnú bilanciu s touto súperkou na 4:2. V oboch setoch otočila z 3:5. V dueli o postup do piateho finále na WTA Tour nastúpi v piatok proti Švajčiarke so slovenskými koreňmi Belinde Bencicovej.

Schmiedlová pred zápasom s Beguovou nepociťovala žiaden tlak. "Nemala som čo stratiť, vedela som, že súperka je veľmi dobrá hráčka. Snažila som sa hrať svoju hru, lepšie servovať a sústrediť sa na každý fiftín. Nemala som nejaké veľké očakávania. Usilovala som sa nemyslieť na to, aké je skóre. Som šťastná, že sa mi podarilo postúpiť do semifinále, je to skvelé. Na okruhu WTA to v uplynulých rokoch bolo so mnou ako na hojdačke. Raz som bola hore, potom zasa prišla kríza a pád v rebríčku. Dva roky som nehrala turnaje WTA. Teší ma, že som späť a že hrám opäť dobre," povedala Slovenka pre oficiálnu webstránku turnaja.

Proti Beguovej podala Schmiedlová bojovný výkon, čo ocenil aj jej tréner Milan Martinec. "Veľmi sa teším z Kajinho víťazstva a postupu do semifinále. Podmienky dnes neboli ideálne, hralo sa pod umelým osvetlením. Obe hráčky mali s tým problémy, aj s tabuľou oznamujúcou skóre zápasu. Cením si, že v závere oboch setov si Kaja zachovala pokoj a chladnú hlavu. Dokázala otočiť nepriaznivý stav a vyhrať celý zápas," povedal pre TASR Martinec.

Schmiedlová má v Hobarte už istú prémiu 11.500 dolárov pred zdanením a 110 bodov do svetového rebríčka WTA. V jeho onlajn vydaní figuruje na 67. mieste. Medzi elitným kvartetom bola naposledy vlani v apríli na antukovom podujatí v kolumbijskej Bogote, na ktorom napokon triumfovala. Turnaj v Tasmánii je pre ňu generálkou na úvodný grandslam roka Australian Open. V úvodnom kole v Melbourne čaká Schmiedlovú nasadená dvanástka Belgičanka Elise Mertensová.

Dvojhra - štvrťfinále:

Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) - Irina-Camelia Beguová (Rum.) 7:5, 7:5