Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Tenis

Rybáriková prehrala v semifinále turnaja WTA v Nottinghame s Kontovou

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková reaguje v semifinále ženskej dvojhry proti Britke Johanne Kontovej na trávnatom turnaji WTA v Nottinghame 17. júna 2017. Kontová vyhrala 6:2, 7:5. Foto: TASR/AP

Napriek prehre by sa zverenka trénera Petra Hubera mala v novom vydaní rebríčka posunúť o desať priečok vyššie na 107. miesto.


Nottingham 17. júna (TASR) - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková prehrala v sobotňajšom semifinále dvojhry na trávnatom turnaji WTA v Nottinghame s najvyššie nasadenou Britkou Johannou Kontovou za 1:41 h v dvoch setoch 2:6 a 5:7. Napriek prehre by sa zverenka trénera Petra Hubera mala v novom vydaní rebríčka posunúť o desať priečok vyššie na 107. miesto.

Rybáriková držala v úvode s favorizovanou súperkou krok, od stavu 2:2 však dvakrát stratila vlastné podanie a prvý set prehrala 2:6. V druhom dejstve Kontová za stavu 5:5 prelomila podanie Rybárikovej a pri svojom servise potom premenila druhý mečbal. V nedeľňajšom boji o titul sa Kontová stretne s Chorvátkou Donnou Vekičovou, ktorá v druhom semifinále zdolala piatu nasadenú Češku Luciu Šafářovú 7:6 (5), 3:6, 7:6 (4).

Rybáriková postupom do semifinále potvrdila skvelú fazónu na tráve, minulý týždeň vyhrala turnaj ITF v Surbitone.

dvojhra - semifinále:
Johanna Kontová (1-V.Brit.) - Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) 6:2, 7:5
Donna Vekičová (Chorv.) - Lucie Šafářová (5-ČR) 7:6 (5), 3:6, 7:6 (4)