Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Tenis

Pohánková neuspela vo finále na turnaji Slovak Junior Indoor

Na snímke slovenská tenistka Mia Pohánková. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Šestnásťročná Vladsonová bola suverénna.

Bratislava 14. januára (TASR) - Slovenská tenistka Mia Pohánková neuspela vo finále dvojhry na medzinárodnom juniorskom turnaji ITF J200 Slovak Junior Indoor v Bratislave. Siedmej nasadenej Litovčanke Laime Vladsonovej podľahla 2:6, 6:2, 3:6. Pätnásťročná hráčka Národného tenisového centra, ktorá na ceste do finále nestratila ani set, bola po prehratom zápase sklamaná.

"Je to výborný začiatok sezóny, ale chcela som vyhrať. Celý týždeň som hrala kvalitný tenis, no finále vyšlo lepšie súperke. Vedela som, že to bude ťažký zápas, Vladsonová prechádzala celým pavúkom veľmi hladko. Ja som však verila, že ju dokážem zdolať. Prvý set som ľahko prehrala a v tom momente som sa trošku bála, že dostanem výprask aj ja. Od druhého setu som zmenila taktiku, hrala som jej vyššie lopty, z ktorých začala kaziť. Podarilo sa mi ju rozbehať a oveľa viac potrápiť. Na celkové víťazstvo to nestačilo, no verím, že nabudúce to bude lepšie," uviedla Pohánková pre oficiálnu webovú stránku Slovenského tenisového zväzu.

Šestnásťročná Vladsonová bola suverénna. Na ceste k titulu zdolala až štyri domáce hráčky - Tamaru Šramkovú, Natáliu Kročkovú, Soňu Depešovú a vo finále aj Pohánkovú. Tréner talentovanej Slovenky Róbert Gašparetz bol napriek nedeľňajšej prehre s vystúpením svojej zverenky v Bratislave spokojný. "Blahoželám Mii k druhému miestu, je to výborný začiatok roka. Odohrala kvalitné zápasy, som veľmi rád, ako ich zvládla. Verím, že ju to nakopne do ďalších turnajov. Vieme, na čom musíme popracovať, ale ukázala sa vo veľmi dobrom svetle. O pár dní odchádzame na dva turnaje do Južnej Ameriky, dúfam, že Mia bude aj tam pokračovať v dobrých výkonoch."

Slovak Junior Indoor vyhrali v jeho doterajšej histórii zo Slovákov štyria chlapci, naposledy Alex Molčan v roku 2015 a štyri dievčatá, naposledy Lenka Juríková v roku 2007. Na listine víťazov sa v minulosti zapísali viaceré zvučné mená - Belgičanka Kim Clijstersová, Rus Michail Južnyj, poľské sestry Agnieszka a Urszula Radwaňské či Češka Markéta Vondroušová.