Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Tenis

Osakovej neúspešný návrat na Grand Slam: Nič neľutujem

Japonka Naomi Osakaová opúšťa Rod Laver Arena po prehre v prvom kole s Francúzkou Caroline Garciovou na tenisových majstrovstvách Australian Open v Melbourne Parku v austrálskom Melbourne v pondelok 15. januára 2024. Foto: TASR/AP

Osaková pred Australian Open absolvovala iba dve súťažné stretnutia na turnaji v Brisbane.

Melbourne 15. januára (TASR) - Japonská tenistka Naomi Osaková podľahla v 1. kole dvojhry na Australian Open šestnástej nasadenej Francúzke Caroline Garciovej 4:6, 6:7 (2). Dvojnásobná víťazka grandslamového turnaja v austrálskom Melbourne napriek tomu uviedla, že svoje rozhodnutie pre návrat do súťažného kolotoča neľutuje.

Pre Osakovú to bol prvý duel na Grand Slame od US Open v roku 2022. Po slávnom turnaji v USA sa ešte prihlásila na domáci turnaj WTA v Tokiu, no v 2. kole nenastúpila proti Brazílčanke Beatriz Haddad Maiovej. Bývalá svetová jednotka sa rozhodla stiahnuť z okruhu s odvolaním sa na problémy s duševným zdravím. Vlani v lete porodila dcéru Shai a rozhodla sa pre návrat na začiatku sezóny 2024. Svoje rozhodnutie neľutuje ani napriek rýchlemu koncu na turnaji. "Cítila som, že som predviedla to najlepšie, čo bolo v mojich silách. Bolo naozaj príjemné byť opäť na dvorci Roda Lavera, počuť divákov ako žili zápasom. Bola to naozaj zábava," uviedla 26-ročná Japonka.

Garciová po víťazstve vzdala hold zdolanej súperke: "Naomi si veľmi vážim ako človeka aj ako hráčku a rešpektujem ju. Prešla si mnohým, ale som veľmi rada, že je späť. Dúfam, že si teraz dokáže užívať tenis a baviť sa ním. Už šesť mesiacov po pôrode hrá úžasne, preto si na ňu musíme dávať pozor."

Osaková pred Australian Open absolvovala iba dve súťažné stretnutia na turnaji v Brisbane. Prvý set sa zlomil v piatom geme, keď Osaková urobila za stavu 40:40 dvojchybu, Garciová brejkbal využila a doviedla prvé dejstvo do zdarného konca. Vyrovnanejší bol priebeh druhého setu, v ktorom Osaková výrazne zlepšila svoj servis, no Garciová bola na podaní ešte silnejšia, keď po prvom servise získala až 18 z 19 "fiftínov". Duel napokon vyvrcholil úspešným tajbrejkom v prospech Francúzky. "Nič neľutujem. Myslím si, že som sa počas tejto cesty veľa naučila, ako na kurte, tak aj mimo neho," povedala Osaková o svojom návrate.