Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Tenis

Nemci triumfovali vo finále United Cupu nad Poľskom 2:1

Členovia nemeckého tímu dvíhajú nad hlavu trofej po zisku United Cupu v austrálskom Sydney v pondelok 8. januára 2024. Vo finálovom dueli zvíťazili nad Poľskom 2:1. Foto: TASR/AP

Olympijský šampión z Tokia v rozhodujúcej štvorhre spolu s Laurou Siegemundovou zdolali Swiatekovú a Hurkacza 6:4, 5:7 a 10:4.

Sydney 7. januára (TASR) - Nemeckí tenisti triumfovali na turnaji United Cup v austrálskom Sydney. V nedeľňajšom finále zvíťazili nad Poľskom 2:1, o ich výhre rozhodla štvorhra.

V úvodnej dvojhre zvíťazila svetová jednotka Iga Swiateková nad Angelique Kerberovou hladko 6:3, 6:0. O vyrovnanie sa postaral Alexander Zverev, ktorý v tajbrejku druhého setu odvrátil dva mečbaly a nad Hubertom Hurkaczom zvíťazil 6:7 (3), 7:6 (8) a 6:4. Olympijský šampión z Tokia potom v rozhodujúcej štvorhre spolu s Laurou Siegemundovou zdolali Swiatekovú a Hurkacza 6:4, 5:7 a 10:4.

"Je to úžasné a pre každého bola veľká zábava byť súčasťou tohto tímu. Najmä pre mňa. Naozaj vám veľmi ďakujem, že som tu mohol byť. Ani netuším, ako som zvíťazil. Niekedy rozhodujú milimetre a dnes som mal šťastie," povedal po výhre Zverev.

"Bolo to naozaj tesné. Vlani sme sa dostali do semifinále, teraz do finále, dúfajme, že ďalší krok už bude víťazstvo," agentúra dpa citovala Swiatekovú.

United Cup - finále:


Poľsko - Nemecko 1:2

Iga Swiateková - Angelique Kerberová 6:3, 6:0
Hubert Hurkacz - Alexander Zverev 7:6 (3), 6:7 (8), 4:6
Swiateková, Hurkacz - Laura Siegemundová, A. Zverev 4:6, 7:5, 4:10