Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Tenis

Nadal prehral vo štvrťfinále turnaja v Brisbane s Thompsonom

Na snímke španielsky tenista Rafael Nadal v zápase štvrťfinále dvojhry na turnaji ATP v austrálskom Brisbane proti domácemu Jordanovi Thompsonovi v piatok 5. januára 2024. Foto: TASR/AP

V tajbrejku druhého dejstva nevyužil dva mečbaly.

Brisbane 5. januára (TASR) - Španielsky tenista Rafael Nadal nepostúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP v Brisbane. Vo štvrťfinále prehral s domácim Austrálčanom Jordanom Thompsonom po vyše trojhodinovom trojsetovom boji 7:5, 6:7 (7), 3:6. V tajbrejku druhého dejstva nevyužil dva mečbaly.

"Jordan odohral veľmi dobrý zápas, z mojej strany to nebol až taký vydarený duel. Nevyužil som veľa šancí. Musím prijať túto prehru, návrat na dvorce po takmer ročnej pauze nebýva jednoduchý," uviedol pre akreditované médiá Nadal, ktorý za stavu 1:4 v treťom sete požiadal o lekárske ošetrenie. "Dúfam, že mám iba presilený sval a že nepôjde o nič vážne."

Nadal sa v Brisbane vrátil do súťažného kolotoča po takmer ročnej pauze zavinenej zranením bedrového kĺbu. V prvom kole vyradil rakúskeho kvalifikanta Dominica Thiema, v druhom zdolal Thompsonovho krajana Jasona Kublera. Podujatie v Queenslande bolo pre Španiela súčasťou prípravy na grandslamový Australian Open v Melbourne.



dvojhra - štvrťfinále:

Jordan Thompson (Austr.) - Rafael Nadal (Šp.) 5:7, 7:6 (7), 6:3, Grigor Dimitrov (Bul.-2) - Rinky Hijikata (Austr.) 6:1, 6:4, Holger Rune (Dán.-1) - James Duckworth (Austr.) 6:2, 7:6 (6), Roman Safiullin (Rus.) - Matteo Arnaldi (Tal.) 7:6 (4), 6:2