Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Tenis

Murray sa stane otcom, je pripravený odletieť z Australian Open

Andy Murray Foto: TASR/AP

Pár očakáva narodenie potomka v strede februára, turnaj v Melbourne sa uskutoční od 18. do 31. januára.

Dubaj 16. decembra (TASR) - Britský tenista Andy Murray je pripravený odstúpiť z januárového grandslamového turnaja Australian Open, ak jeho žena Kim v tom čase priviedie na svet ich prvé dieťa.

Pár očakáva narodenie potomka v strede februára, turnaj v Melbourne sa uskutoční od 18. do 31. januára. Druhý hráč svetového rebríčka je pripravený okamžite odcestovať z Austrálie do Londýna, ak by sa mu dieťa narodilo v skoršom termíne. "Hneď by som letel domov. Určite chcem byť pri tom od začiatku. Je to pre mňa veľmi dôležité, chcem byť nápomocný, ako to len bude možné," uviedol pre stredajšie vydanie Daily Mail 28-ročný Murray, ktorý v Melbourne prehral už štyrikrát vo finále.

Blížiace sa otcovstvo malo vplyv aj na priebeh Murrayho zimnej prípravy. Miami, jeho tradičné dejisko pre zimný tréning, vymenil tentoraz za Dubaj. "Kim je vo vrcholnom štádiu tehotenstva. Odtiaľ je pre mňa jednoduchšie dostať sa prípadne domov. Všetky lety z Miami sú večer, z Dubaja ale môžete letieť kedykoľvek počas dňa," vysvetlil Murray, ktorý v závere novembra priviedol Veľkú Britániu k triumfu v Davisovom pohári.