Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Tenis

Serena je v semifinále US Open, stretne sa s Makarovovou

Tenistka Serena Williamsová sa teší z postupu do semifinále US Open Foto: TASR/AP
Radosť Sereny Williamsovej z postupu do semifinále US Open. Vo štvrťfinále zdolala Flaviu Pennettovú. Foto: TASR/AP

Ďalšími semifinalistkami sú Číňanka Šuaj Pcheng a Dánka Caroline Wozniacka.

New York 4. septembra (TASR) - Americká tenistka Serena Williamsová bude súperkou Rusky Jekateriny Makarovovej v úvodnom semifinále ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Najvyššie nasadená dvojnásobná obhajkyňa titulu si vo štvrťfinále poradila s Taliankou Flaviou Pennettovou hladko v dvoch setoch 6:3, 6:2.

Svetovej jednotke nevyšiel úvod zápasu a po dvoch stratách podania prehrávala 0:3. Američanka však potom získala šesť gemov v rade a prvý set sa stal jej korisťou. Druhé dejstvo bolo už jasnou záležitosťou mladšej zo sestier Williamsových. "Flavia hrala na začiatku stretnutia naozaj veľmi dobre a agresívne. Musela som preradiť na vyšší stupeň, aby som otočila nepriaznivý vývoj. V tomto roku sa mi na grandslamoch nedarí podľa mojich predstáv, o to viac túžim v New Yorku uspieť," povedala pre akreditované médiá Serena Williamsová.

Američanka sa môže stať prvou hráčkou s čistým hetrikom na US Open od čias Chris Evertovej. Vo veku 32 rokov sa naposledy podarilo postúpiť medzi elitné kvarteto vo Flushing Meadows Martine Navratilovej v roku 1991. Pennettová po prehre netajila sklamanie. "Serena bola dnes naozaj dobrá. Snažila som sa ju tlačiť, no v rozhodujúcich momentoch predviedla skvelý tenis. Potvrdila, že je právom svetovou jednotkou," povedala Talianka.

Ruská tenistka Jekaterina Makarovová sa teší po výhre 6:4, 6:2 proti Bieloruske Victorii Azarenkovej
Foto: TASR/AP


Makarová poslala domov vlaňajšiu finalistku US Open


Treťou semifinalistkou na grandslamovom turnaji US Open sa stala ruská tenistka Jekaterina Makarovová. Turnajová sedemnástka vyradila v stredajšom štvrťfinále dvojhry vlaňajšiu finalistku a bývalú svetovú jednotku Victoriu Azarenkovú z Bieloruska v dvoch setoch 6:4, 6:2.

Azarenková tak nenadviazala na predošlé dva ročníky, v ktorých sa zakaždým prebojovala v New Yorku do finále. Dvadsaťšesťročná Makarovová naopak prenikla medzi najlepšiu štvorku na grandslamovom podujatí premiérovo v kariére, podarilo sa jej to dokonca bez straty setu.

Kľúčovým momentom stredajšieho duelu bol záver prvého setu, keď si Bieloruska za stavu 4:5 neudržala vedenie 40:15 pri vlastnom podaní a dôležitý gem stratila. V druhom sete si obe hráčky najprv držali servis, za stavu 3:2 pre Makarovovú ale Azarenková nezvládla niekoľko výmen, stratila servis a v návale zlosti rozmlátila svoju raketu. Z tohto momentu sa už nespamätala, naopak, do konca setu si prehrala ešte jeden gem pri vlastnom podaní a s turnajom sa rozlúčila.

Azarenková, ktorá vynechala značnú časť sezóny pre chronické problémy s ľavou nohou, tak v novom vydaní svetového rebríčka vypadne z elitnej dvadsiatky. Po zápase jej hovorca uviedol, že sa bieloruská hráčka v utorok priotrávila jedlom, vracala a zrušila tréning. Na zdravotné problémy sa však nechcela vyhovárať. Zato Makarovová žiarila spokojnosťou. "Cítim sa úžasne. Konečne som sa dostala do semifinále. Už predtým som mala na to niekoľko šancí, no nikdy sa mi to nepodarilo. Nemyslela som na skóre, snažila som sa ísť loptičku po loptičke. Bolo skvelé hrať na kurte Arthura Asha, nikde inde nie je také publikum," tešila sa ruská tenistka.

ženy - dvojhra - štvrťfinále:

Jekaterina Makarovová (17-Rus.) - Victoria Azarenková (16-Biel.) 6:4, 6:2, Serena Williamsová (1-USA) - Flavia Pennettová (11-Tal.) 6:3, 6:2



Fotogaléria k článku