Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

Kyrgios sa teší na súboj s Nadalom vo Wimbledone: Je to vzrušujúce

Austrálsky tenista Nick Kyrgios. Foto: FOTO TASR/AP

Kyrgios na tohtoročnom Wimbledone zdolal v 1. kole krajana Jordana Thompsona v piatich setoch, Nadal si poradil s Japoncom Juičim Sugitom 6:3, 6:1 a 6:3.

Londýn 3. júla (TASR) - Austrálsky tenista Nick Kyrgios zdolal v roku 2014 vo Wimbledone Španiela Rafaela Nadala v štyroch setoch a vo štvrtok sa pokúsi o rovnaký kúsok. Kyrgios na tento triumf spomína ako na jeden z najväčších momentov vo svojej kariére.

Austrálčan mal vtedy 19 rokov. "Nikdy na to nezabudnem. Bol to jeden z najkrajších momentov, aké som kedy zažil," citovala ho agentúra DPA. Kyrgios na tohtoročnom Wimbledone zdolal v 1. kole krajana Jordana Thompsona v piatich setoch, Nadal si poradil s Japoncom Juičim Sugitom 6:3, 6:1 a 6:3. "Keď som videl vyžrebovanie a vedel som, že sa s Nadalom stretnem, bol som veľmi šťastný. Je to vzrušujúce. Keď začínate s tenisom ako dieťa, chcete hrať najlepšie na celom svete. A Nadal je jeden z najlepších tenistov histórie. Idem do toho zápasu ako outsider," dodal Kyrgios.

Kyrgios si s Nadalom vymenili v médiách niekoľko názorov. Španiel v minulosti uviedol, že kontroverznému Austrálčanovi chýba rešpekt. "Nie som si istý, či by sme spolu s Rafom mohli ísť na pivo. Ja ho vôbec nepoznám. Poznám ho však ako tenistu a mám k nemu veľkú úctu," povedal Kyrgios.