Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Tenis

Kvitová si zaistila účasť na MS WTA Tour

Na archívnej snímke česká tenistka Petra Kvitová. Foto: TASR/AP

Dvadsaťdeväťročná tenistka sa kvalifikovala na podujatie už siedmykrát v kariére a stala sa šiestou istou účastníčkou osemčlenného turnaja.

Praha 7. októbra (TASR) - Český tenis bude mať opäť dvojnásobné zastúpenie na koncoročnom turnaji MS WTA Tour. Po Karolíne Plíškovej si vybojovala účasť v Šen-čene aj Petra Kvitová.

Dvadsaťdeväťročná tenistka sa kvalifikovala na podujatie už siedmykrát v kariére a stala sa šiestou istou účastníčkou osemčlenného turnaja. Okrem dvoch Češiek sa na ňom predstavia aj grandslamové víťazky Japonka Naomi Osakaová (Australian Open), Austrálčanka Ashleigh Bartyová (Roland Garros), Rumunka Simona Halepová (Wimbledon) a Kanaďanka Bianca Andreescuová (US Open).

"Som nadšená, že som sa kvalifikovala. Po skvelom štarte sezóny v Austrálii som na seba pyšná, že som si zaistila miesto siedmykrát v kariére. Bude to už moje tretie finálové dejisko a som zvedavá, čo nás v Šen-čene čaká," citoval Kvitovú portál idens.cz.

Kvitová si zahrala na MS WTA Tour v rokoch 2011-2015 a vlani. Turnaj vyhrala pri svojej premiérovej účasti v Istanbule. V roku 2015 prehrala vo finále v Singapure s Poľkou Agnieszkou Radwanskou.