Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Tenis

Gombos pod vedením nového trénera má jasný cieľ, prvá svetová stovka

Na snímke slovenský daviscupový reprezentant Norbert Gomboš sa povzbudzuje v druhom zápase proti Slovincovi Tomovi Kočevarovi - Dešmanovi v 1. kole 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára Slovensko - Slovinsko 6. marca 2015 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Slovenský daviscupový reprezentant Norbert Gombos pod vedením nového trénera Ladislava Simona neskrýva svoje ambície pred novou sezónou. Gombos chce využiť jeho skúsenosti z turnajov ATP a dostať sa pod jeho vedením do prvej svetovej stovky.

Bratislava 6. decembra (TERAZ.sk) - Úradujúca slovenská trojka, tenista Norbert Gombos verí, že spolupráca s novým trénerom Ladislavom Simonom bude fungovať, má s ním už skúsenosti. Keď sa stal členom Národného tenisového centra (NTC), jeho trénerom bol práve on.

Ladislav Simon sa po ukončení spolupráce s Čechom Jiřím Veselým po troch rokoch vrátil do NTC.
"Teším sa na spoluprácu s Norom, ktorá bude súvisieť s výzvou i očakávaním, aby sa posunul vpred. Pred tromi rokmi som Gombosa trénoval, naša ročná spolupráca bola veľmi príjemná," povedal bývalý kouč Lukáša Lacka či Magdalény Rybárikovej pre oficiálnu stránku Slovenského tenisového zväzu.

Gombos očakáva od nového trénera v nasledujúcej sezóne posun do svetovej stovky, do ktorej sa mu v tomto roku nepodarilo dostať. „Má dostatok skúseností z veľkých turnajov. Skúsenosťami mi môže pomôcť, aby som sa odrazil z challengerov na ATP turnaje,“ skonštatoval pre TERAZ.sk aktuálne 139. hráč sveta.
Gombos považuje za výhodu fakt, že s trénerom Simonom už v minulosti spolupracoval. „Verím, že to bude fungovať a zlepším sa ešte viac,“ povedal rodák z Galanty.

Na snímke tenista Norbert Gombos (Slovensko) podáva na Farrucha Dustova z Uzbekistanu počas štvrťfinálového stretnutia na medzinárodných majstrovstiev Slovenska v tenise Slovak Open 7. novembra 2014 v Bratislave.
Foto: TASR/Pavel Neubauer
Pod novým trénerom chce zapracovať najmä na variabilite servisu: „Musím mať viac variabilný prvý servis, aby nebol taký čitateľný.“ Na variabilite Gombos pracoval už aj s bývalým trénerom Borisom Borgulom. „Simon to možno bude vidieť iným pohľadom. Uvidíme, ako to pôjde,“ dodal slovenský reprezentant o novej spolupráci.

Slovenská trojka chce v novej sezóne zlepšiť aj druhý servis. „Chcem ho mať viac pod kontrolou,“ povedal Gombos. Tento rok sa s druhým servisom trápil. Podľa jeho slov mal obdobie, kedy robil v zápasoch príliš veľa dvojchýb, čo ho stálo výsledok. „Budem sa snažiť, aby bol ten druhý servis viac poistený a bol čo najúčinnejší proti druhým hráčom, aby mi nemohli z neho ublížiť,“ skonštatoval Gombos.

Momentálne sa pripravuje aj s novým trénerom na kondičnom sústredení v Tatrách na Štrbskom Plese. Spolu s ním tam trénujú aj slovenskí reprezentanti Lukáš Lacko a Igor Zelenay, ale napríklad aj Čech Lukáš Dlouhý.

Na snímke slovenský daviscupový reprezentant Norbert Gombos smutný po zápase v ktorom prehral 0:3 na sety s poľským tenistom Michalom Przysieznym vo dvojhre baráže o účasť vo svetovej skupine Davisovho pohára medzi Poľskom a Slovenskom 20. septembra 2015 v Gdyni.
Foto: TASR/Martin Baumann
Gombos chce pod novým trénerom pokračovať v hraní agresívnej hry. „Chcem sa zlepšovať. Chcem mať väčšiu kontrolu nad údermi.“ Od spolupráce očakáva práve jej zlepšenie. „Chcem robiť menej chyb pri mojej agresívnej hre, a doklepnúť body, ktoré mi uchádzajú na sieti, na čom sme pracovali teraz na sústredení v Tatrách,“ dodal Gombos.

"V polovici decembra bude krátky mikrocyklus pred českou extraligou, následne pokračovanie tenisovej prípravy a potom už turnaje. Chcel by som, aby Noro začínal kvalifikáciou na jednom z troch veľkých turnajov – v Chennai, Dauhe alebo Brisbane,“ povedal Ladislav Simon.

V novej sezóne s novým trénerom má Gombos jasný cieľ. „Jednoznačne sa dostať do prvej svetovej stovky a hrať čo najviac ATP turnajov a byť na grandslamoch,“ zhrnul ambície Gombos.