Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

Gombos je víťazom dvojhry na challengeri Bratislava Open

Na snímke slovenský tenista Norbert Gombos odvracia úder Maďara Atillu Balásza vo finále dvojhry na antukovom challengeri Bratislava Open v Bratislave, 23. júna 2019. Foto: TASR - Martin Baumann

Z dvorcov Slovana Bratislava si vďaka nedeľňajšiemu triumfu odnáša prémiu 9200 eur pred zdanením a 90 bodov do svetového rebríčka ATP Entry.

Bratislava 23. júna (TASR) - Slovenský tenista Norbert Gombos sa stal víťazom dvojhry na antukovom challengeri Bratislava Open. Vo finále zdolal ako nasadená osmička turnajovú sedmičku Maďara Attilu Balázsa 6:3, 3:6, 6:2. Zverenec trénera Tibora Tótha získal celkovo šiesty singlový titul na ATP Challenger Tour, druhý v Bratislave.

V novembri 2016 nenašiel premožiteľa na Slovak Open v NTC. Z dvorcov Slovana Bratislava si vďaka nedeľňajšiemu triumfu odnáša prémiu 9200 eur pred zdanením a 90 bodov do svetového rebríčka ATP Entry. V jeho onlajn vydaní figuruje na 161. mieste. Od pondelka ho čaká kvalifikácia o postup do hlavnej súťaže na treťom grandslamovom turnaji roka vo Wimbledone.

Gombosovi vyšiel úvod zápasu s Balázsom, keď v druhom geme po víťaznom bekhende po čiare prelomil podanie súpera a po potvrdení brejku sa ujal vedenia 3:0. Slovenský daviscupový reprezentant hral agresívne, diktoval tempo výmen. Za stavu 4:2 prehrával pri svojom podaní 0:40, no následne získal päť fiftínov za sebou a úvodný set sa stal jeho korisťou.

V druhom dejstve Balász zlepšil podanie i returny a obmedzil počet nevynútených chýb. Za stavu 1:0 i 2:1 Gombosa brejkol a vynútil si tretí set- V ňom mal však navrch Gombos. Po brejku v šiestom geme odskočil Balázsovi na 4:2 a šancu na zisk druhej challengerovej trofeje na bratislavskej pôde už z rúk nepustil.

Z prvého challengerového titulu od jesene 2017 mal veľkú radosť. "Je to super pocit vyhrať opäť turnaj, navyše na domácej pôde. Rok a pol som sa trápil. V uplynulom období sme však s trénerom Tiborom Tóthom odviedli skvelú prácu a toto je krásna odmena. Ďakujem mu rovnako ako ďalším členom môjho tímu. Veľká vďaka patrí aj mojej priateľke Kristíne, ktorá ma drží nad vodou, dedkovi i celej rodine. Veľkú zásluhu na mojom víťazstve majú aj fanúšikovia, ktorí ma hnali dopredu a motivovali," povedal Gombos po finálovom triumfe.

Finálový zápas označil za náročný. "Vedel som, že proti Attilovi to bude ťažké. V druhom sete mi odišiel servis a súper ma po druhom podaní dostával pod tlak. V treťom sete som síce nevyužil vedenie 2:0, za stavu 3:2 som však Attilu opäť brejkol a už som to dotiahol do úspešného konca. Tento titul si cením rovnako ako prvý bratislavský z roku 2016, dodá mi veľa sebavedomia. Môžem myslieť na iné méty a na návrat do prvej svetovej stovky. Teraz ma čaká prechod na trávu, už na nedeľu večer mám kúpenú letenku do Londýna. V kvalifikácii Wimbledonu to bude vabank. Pohyb na tráve je úplne iný ako na antuke. Dôležité je, aby som sa nezranil."

dvojhra - finále:

Norbert GOMBOS (8-SR) - Atiila Balázs (7-Maď.) 6:3, 3:6, 6:2