Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Tenis

Federer je po úspešnej operácii kolena, vynechá dva turnaje

Švajčiarsky tenista Roger Federer Foto: TASR/AP

Federer musí teraz vynechať ABN AMRO World Tennis Tournament v Rotterdame (8.-21. februára) aj Dubai Duty Free Tennis Championships v Dubaji (22.-27. februára).

Ženeva 3. februára (TASR) - Švajčiarsky tenista Roger Federer sa úspešne podrobil artroskopickej operácii kolena a vynechá dva jeho pôvodne naplánované turnaje. Informoval o tom v stredu oficiálny web 17-násobného grandslamového víťaza.

Federerov agent Tony Godsick potvrdil, že operácia prebehla v stredu a lekári počas nej zreparovali poškodený meniskus. K zraneniu prišlo len deň po prehre Švajčiara v semifinále Australian Open s neskorším víťazom Novakom Djokovičom zo Srbska.

Federer musí teraz vynechať ABN AMRO World Tennis Tournament v Rotterdame (8.-21. februára) aj Dubai Duty Free Tennis Championships v Dubaji (22.-27. februára). "Mrzí ma, že musím absentovať na turnajoch v Rotterdame a Dubaji, ktoré patria k mojim najobľúbenejším na okruhu ATP. Je to smola, no som vďačný, že doteraz sa mi vážnejšie zranenia vyhýbali. Lekári ma uistili, že operácia bola úspešná a na okruh sa vrátim čoskoro," povedal Federer.

I want to inform you that yesterday I underwent arthroscopic surgery on my knee. I injured my knee the day after the...

Posted by Roger Federer on Wednesday, February 3, 2016