Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

Davis Cup: Finále v Lille otvorí súboj Chardyho s Čoričom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP Photo

Tohtoročné finále prestížnej súťaže sa odohrá na antuke v Lille na štadióne Pierra Mauroya pod zaťahovacou strechou. Obhajcovia šalátovej misy Francúzi sa pokúsia o jedenásty triumf.

Lille 22. novembra (TASR) - V úvodnom zápase finále tenisového Davisovho pohára 2018 medzi Francúzskom a Chorvátskom nastúpi v piatok v Lille Jeremy Chardy proti Bornovi Čoričovi. Rozhodol o tom štvrtkový žreb v dejisku duelu, informovala agentúra AP.

V druhom piatkovom súboji sa Jo-Wilfried Tsonga, ktorý vynechal väčšinu sezóny pre zdravotné problémy, stretne s chorvátskou jednotkou Marinom Čiličom. V sobotňajšej štvorhre narazia Pierre-Hugues Herbert a Nicolas Mahut na Mateho Paviča a Ivana Dodiga. Rebríčkovou jednotkou výberu Yannicka Noaha je Lucas Pouille, ktorý vlani zariadil rozhodujúci bod vo finále s Belgickom, ale minimálne v piatok si nezahrá.

Tohtoročné finále prestížnej súťaže sa odohrá na antuke v Lille na štadióne Pierra Mauroya pod zaťahovacou strechou. Obhajcovia "šalátovej misy" Francúzi sa pokúsia o jedenásty triumf, Chorváti sa snažia získať druhý titul v histórii, prvýkrát ho vybojovali v roku 2005.

Program finále Davisovho pohára:


piatok 23. novembra, 14.00: Jeremy Chardy - Borna Čorič, Jo-Wilfried Tsonga - Marin Čilič
sobota 24. novembra, 14.00: Pierre-Hugues Herbert, Nicolas Mahut - Ivan Dodig, Mate Pavič
nedeľa 25. novembra, 13.00: Chardy - Čilič, Tsonga - Čorič