Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Tenis

Cibulková vyhrala v úvode Tennis Champions nad Bencicovou 6:4

Slovenská tenistka Dominika Cibulková Foto: TASR/AP

Cibulková sa v úvode rozbiehala pomalšie, prvé dva gemy získala jej súperka, ale po <i>"tanečnej prestávke" </i>sa jej podarilo vyrovnať na 2:2.

Bratislava 15. novembra (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková získala v úvodnom stretnutí deviateho ročníka exhibície Tennis Champions prvý bod pre svoj tím. Nad Švajčiarkou Belindou Bencicovou zvíťazila 6:4.

Ešte pred začiatkom stretnutia si organizátori prichystali pre víťazku MS WTA v Singapure prekvapenie v podobe "korunovačnej slávnosti". O dekorovanie sa nepostaral nik iný ako Dominik Hrbatý, s ktorým získala v roku 2009 Hopmanov pohár. Na pomyselný tenisový trón sa "kráľovná Dominika" posadila s korunkou a archívnou raketou.

Cibulková sa v úvode rozbiehala pomalšie, prvé dva gemy získala jej súperka, ale po "tanečnej prestávke" sa jej podarilo vyrovnať na 2:2. Za stavu 4:3 pre Bencicovú prišiel slovenskej jednotke pomôcť svojimi skúsenými radami Hrbatý s dcérkou Elou. Diváci sa dočkali v rozuzlení viacerých pekných výmen, Švajčiarka sa v snahe zvíťaziť snažila získať na svoju stranu aj rozhodcu, ten však na dar v podobe fľaše nereagoval. Cibulková však získala tri gemy v rade a celý zápas vyhrala 6:4. "Prvý deň v práci po dovolenke, nebolo to ľahké," povedala v pozápasovom rozhovore na kurte víťazka duelu.