Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

Cibulková očakáva v Indian Wells proti Makarovej ťažký zápas

Slovenská tenistka Dominika Cibulková odvracia loptičku počas finálového zápasu ženskej dvojhry proti čínskej tenistke Na Li na grandslamovom turnaji Australian Open 25. januára 2014 v Melbourne. Foto: TASR/AP

S ruskou ľaváčkou má však priaznivú bilanciu 2:0.

Indian Wells 10. marca (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková bude v noci na utorok SEČ bojovať o postup do osemfinále dvojhry na prestížnom turnaji WTA v Indian Wells proti Jekaterine Makarovovej. S ruskou ľaváčkou má priaznivú bilanciu 2:0, na harde v kalifornskej púšti však očakáva ťažký zápas.

"Naposledy sme hrali proti sebe veľmi dlhý zápas v Sydney. Je nepríjemnou súperkou, musíte si proti nej uhrať každý bod. Je to bojovníčka, jedna z najhúževnatejších hráčok na okruhu. Aj s Rumunkou Monicou Niculescuovou tu v 2. kole otočila zápas. Musel to byť veľký nervák," povedala pre svoju oficiálnu webovú stránku Cibulková, ktorá sa po zisku titulu v mexickom Acapulcu musela adaptovať na úplne iné podmienky.

"V Indian Wells je strašne sucho, loptičky sú iné, povrch je pomalý, zvláštny. Trvalo mi pár dní, aby som si na to zvykla. Sú tu špecifické podmienky ako nikde inde na svete," dodala Cibulková, ktorá v Indian Wells môže získať ďalšie dôležité body v boji o účasť na MS WTA Tour v Singapure. V tohtoročnom rebríčku patrí finalistke Australian Open zatiaľ druhá priečka za šampiónkou z Melbourne Číňankou Na Li.