Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tenis

Cibulková zdolala Kvitovú, vo štvrťfinále v Indian Wells ju čaká Na Li

Na snímke slovenská tenistka Dominika Cibulková zatína päsť počas zápasu proti Nemke Andrei Petkovicovej vo štvrťfinále svetovej skupiny Pohára federácie Slovensko - Nemecko 8. februára 2014 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Dominika zdolala Kvitovú po druhý raz v kariére.

Indian Wells 12. marca (TASR) -Slovenská tenistka Dominika Cibulková postúpila na prestížnom turnaji WTA v Indian Wells už do štvrťfinále dvojhry. Turnajová dvanástka si v osemfinálovom 4. kole poradila s ôsmou nasadenou Češkou Petrou Kvitovou hladko v dvoch setoch 6:3 a 6:2. Cibulkovej ďalšou súperkou bude prvá nasadená Číňanka Na Li, s ktorou prehrala vo finále úvodného grandslamového turnaja roka Australian Open.

"Dnes som predviedla výborný, bezchybný výkon. Vedela som, že Peťa sa ma bude snažiť tlačiť hneď z prvých lôpt a nebude sa púšťať do dlhých výmen. Výborne som kontrovala i servovala, mala som celkom dobré percento prvého servisu. Pri nej sa mi veľmi ťažko returnovalo, pretože ona má svoje ľavácke podanie veľmi dobré,“ zhodnotila zápas pre svoj oficiálny web domicibulkova.com.

"Prvý set bol taký, že som si v pokoji zahrala všetko, čo som mala a raz som ju brejkla a udržala si potom servis. V druhom sete to už boli nervy, mala som 3:2, keď som ju brejkla. Ona potom mala 40:0 pri mojom servise, ale ten gem som vybojovala na 4:2. Následne som dala brejk na 5:2, bola tam zhoda, výhoda, veľakrát som tam odvracala loptičky, ale vedela som, čo mám robiť. Udržať sa s ňou v prestrelke cez stred. Dôležitá lopta prišla za stavu 4:2 a pri výhode pre mňa, ona podávala. Tam sme mali strašne tuhú výmenu. Mastili sme sa tam, zahrala som super slajz a ona potom pokazila vybiehaný forhend," opisovala slovenská jednotka. "Veľakrát som dobre kryla kurt, vedela som sa postaviť a obhodiť ju. O víťazstve rozhodli malé detaily a potom z toho bol taký výsledok."

Dominika zdolala Kvitovú po druhý raz v kariére, naposledy dominovala na vlaňajšom turnaji v Sydney dvakrát 6:1. "Zápas v Sydney mi dal sebadôveru, že ju naozaj môžem zdolať a že viem, aký je na ňu recept. Tréner Lipták ju predtým trénoval, takže mi poradil nejaké tipy ohľadne taktiky. Vedela som, čoho sa mám držať, kam ona rada podáva, kam returnuje. Bola som na to dopredu pripravená. Jasné, že nevyšla každý lopta, ale ten koncept väčšinou na ňu platil," pokračovala Cibulková, ktorú delia dve víťazstvá od toho, aby sa dostala do top desať. "To vôbec neregistrujem. Aj v roku 2009 som k tomu bola blízko, ale Top 10 neriešim. Ak to príde, príde to. Určite je to však jeden z mojich snov, ale sny sa mi plnia aj pri takých zápasoch, ako som odohrala dnes - keď v nich podám dobrý výkon."

Djokovič postúpil do osemfinále turnaja v Indian Wells

Srbský tenista Novak Djokovič sa prebojoval už do osemfinále dvojhry na prestížnom turnaji ATP v kalifornskom Indian Wells. Druhý nasadený Srb, ktorý sa usiluje o zisk prvého tohtoročného titulu, zdolal v 3. kole Kolumbijčana Alejandra Gonzaleza v troch setoch 6:1, 3:6 a 6:1.


ženy, dvojhra - 4. kolo:

Dominika CIBULKOVÁ (12-SR) - Petra Kvitová (8-ČR) 6:3, 6:2, Na Li (1-Čína) - Aleksandra Wozniaková (Kan.) 6:1, 6:4, Sloane Stephensová (17-USA) - Alisa Klejbanovová (Rus.) 6:3, 7:5, Agnieszka Radwaňská (2-Poľ.) - Alize Cornetová (22-Fr.) 7:5, 6:3, Flavia Pennettová (20-Tal.) - Camila Giorgiová (Tal.) 6:2, 6:1, Jelena Jankovičová (7-Srb.) - Caroline Wozniacka (10-Dán.) 6:3, 6:1, Casey Dellacquaová (Austr.) - Lauren Davisová (USA) bez boja, Simona Halepová (6-Rum.) - Eugenie Bouchardová (18-Kan.) 6:2, 1:6, 6:4

muži, dvojhra - 3. kolo:

John Isner (12-USA) - Lu Yen-Hsun (Taiwan) 6:4, 6:3, Julien Benneteau (Fr.) - Dominic Thiem (Rak.) 7:6 (4), 6:3, Ernests Gulbis (20-Lot.) - Grigor Dimitrov (15-Bul.) 2:6, 6:1, 7:5, Novak Djokovič (2-Srb.) - Alejandro Gonzalez (Kol.) 6:1, 3:6, 6:1, Feliciano Lopez (Šp.) - Michail Kukuškin (Kaz.) 1:6, 6:3, 6:4, Fernando Verdasco (30-Šp.) - Richard Gasquet (8-Fr.) 7:6 (5), 6:1, Roberto Bautista (Šp.) - Jarkko Nieminen (Fín.) 6:2, 4:6, 7:6 (6), Marin Čilič (24-Chorv.) - Tommy Robredo (16-Šp.) 6:4, 6:3