Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

Hantuchová a Čepelová sú po trojsetových bitkách v 2. kole US Open

Daniela Hantuchová Foto: TASR/AP

Vlaňajšia štvrťfinalistka Daniela Hantuchová si v úvodnom kole poradila so Švajčiarkou Rominou Oprandiovou. Čepelová otáčala s Marii-Terez Torrovou-Florrovou zápas.

New York 25. augusta (TASR) - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa po úspešnom obrate prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Vlaňajšia štvrťfinalistka si v úvodnom kole poradila so Švajčiarkou Rominou Oprandiovou v troch setoch 4:6, 6:2, 6:3. Po strate úvodného dejstva prehrávala na začiatku druhého 0:2, potom však získala deväť gemov v rade. Hantuchová tak napodobnila krajanku Janu Čepelovú, ktorá otočila zápas so Španielkou Mariou-Terezou Torrovou-Florovou z 2:6, 3:5. V 2. kole sa stretne s víťazkou francúzskeho derby medzi Alize Cornetovou a Amandine Hesseovou.

O osude prvého setu duelu medzi Hantuchovou a Oprandiovou rozhodol tretí gem, v ktorom Švajčiarka prelomila súperkino podanie. V druhom dejstve sa rodáčka z Talianska po rýchlom brejku ujala vedenia 2:0. Hantuchová, ktorá sa dovtedy nedostala ani k jedinému brejkbalu, však nezložila zbrane a šnúrou deviatich gemov otočila zápas vo svoj prospech. Švajčiarka v treťom sete ešte znížila z 1:4 na 3:4, no Hantuchová zvládla koncovku a Oprandiovej tak odplatila tohtoročnú prehru zo semifinále antukového turnaja v marockom Márrakeši. V New Yorku má bývalá svetová päťka už istú prémiu 60.420 USD.

Jana Čepelová
Foto: TASR


Čepelová otočila zápas na US Open a je v 2.kole dvojhry

Slovenská tenistka Jana Čepelová sa po dokonalom obrate prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. V dueli proti španielskej antukovej špecialistke Marii-Tereze Torrovej-Florrovej prehrávala už 2:6, 3:5, no druhý set napokon vyhrala 7:5 a tretí jasne 6:1. Jej ďalšou súperkou bude svetová dvojka Rumunka Simona Halepová, ktorá minulý týždeň v New Haven skončila na rakete neskoršej finalistky Magdalény Rybárikovej. Čepelová má v New Yorku už istú prémiu 60.420 USD a 70 bodov do svetového rebríčka WTA. Vlani pri premiére v seniorskej hlavnej súťaži vo Flushing Meadows stroskotala hneď na úvodnej prekážke, keď nestačila na Talianku Camilu Giorgiovú.

Slovenská fedcupová reprezentantka v úvodnom geme čistou hrou prelomila podanie Torrovej-Florrovej. Španielka však hneď vzápätí kontrovala rebrejkom, od stavu 2:2 získala štyri gemy v rade a prvý set sa stal jej korisťou. V druhom dejstve viedla Torrová-Florová po brejku v ôsmom geme 5:3 a išla podávať na víťazstvo v zápase. Čepelová však nezložila zbrane, získala štyri hry za sebou a vynútila si tretí set. Slovenka sa dostala na koňa, v rozhodujúcom dejstve po dvoch brejkoch odskočila Španielke na 4:0 a zápas už dotiahla do úspešného konca. Za stavu 5:1 premenila pri súperkinom podaní hneď prvý mečbal. Výkony Čepelovej v uplynulom období poznačili zdravotné problémy, pred deviatimi dňami skrečovala zápas 2. kola kvalifikácie v New Haven proti Nemke Mone Barthelovej za stavu 1:3 v prvom sete.

Čepelová mala po postupe do 2. kola veľkú radosť. "Konečne sa mi podarilo prelomiť zlú šnúru a postúpiť na grandslame ďalej. Nebol to jednoduchý zápas. Súperka začala aktívne, tlačila ma a nevedela som na ňu nájsť recept. Postupne som ju však začala rozbehávať, robila viac nevynútených chýb a zápas sa začal otáčať. Neuvedomovala som si, že za stavu 2:6, 3:5 som gem od prehry, čo bolo dobré. Hrala som svoju hru a po zisku druhého setu som si verila, že to môžem vyhrať. V treťom sete som síce viedla 4:0, no každý gem bol vyrovnaný. Som rada, že som to zvládla," povedala finalistka turnaja WTA v Charlestone v konferenčnom hovore so slovenskými médiami.

Slovenka sa už teší na duel s Halepovou. "Veľmi sa teším, že si môžem zahrať s takou hráčkou, je to pre mňa česť. Budeme hrať na najväčšom kurte, takéto zápasy mám rada. Ťažko povedať, čo čakať od súperky, dnes sa s Američankou Collinsovou trápila v troch setoch. Dôležité bude hrať svoju hru a uvidíme, ako to dopadne. Som rada, že zdravotné problémy, ktoré som mala v New Haven, sú už minulosťou. Štyri dni som ležala v posteli s hnačkami a teplotami, na začiatku dnešného zápasu mi chýbal lepší pohyb, no našla som v sebe sily."

Rumunská tenistka Simona Halepová sa raduje z víťazstva 6:7, 6:1, 6:2 proti Američanke Danielle Roseovej Collinsovej v 1. kole záverečného grandslamového turnaja sezóny US Open 25. augusta 2014 v New Yorku.
Foto: TASR/AP


Do 2. kola aj Halepová a Kerberová

Japonská tenistka Kurumi Narová uspela v 1. kole na grandslamovom turnaji US Open. V pondelkovom zápase zdolala Aleksandru Wozniakovú z Kanady hladko 6:2, 6:1. Ďalej ide aj Poľka Agnieszka Radwaňská, ktorá sfúkla z kurtu Sharon Fichmanovú po dvoch setoch 6:1, 6:0.

ženy - dvojhra - 1. kolo:

Jana ČEPELOVÁ (SR) - Maria-Tereza Torrová-Florrová (Šp.) 2:6, 7:5, 6:1, Daniela HANTUCHOVÁ (SR) - Romina Oprandiová (Švajč.) 4:6, 6:2, 6:3

Kurumi Narová (31-Jap.) - Aleksandra Wozniaková (Kan.) 6:2, 6:1, Agnieszka Radwaňská (4-Poľ.) - Sharon Fichmanová (Kan.) 6:1, 6:0, Belinda Bencicová (Švaj.) - Yanina Wickmayerová (Bel.) 6:3, 6:2, Čeng Saj-saj (Čína) - Stefanie Vögeleová (Švaj.) 1:6, 6:2, 6:2, Andrea Petkovicová (18-Nem.) - Ons Jabeurová (Tun.) 7:6(7), 1:6, 6:3, Lucie Šafářová (14-ČR) - Timea Babosová (Maď.) 6:4, 7:5, Angelique Kerberová (6-Nem.) - Xenia Pervaková (Rus.) 6:2, 3:6, 7:5, Simona Halepová (2-Rum.) - Danielle Collinsová (USA) 6:7(2), 6:1, 6:2, Pcheng Šuaj (Čína) - Čeng Ťie (Čína) 6:3, 6:3, Cvetana Pironkovová (Bul.) - Karin Knappová (Tal.) 6:4, 6:3, Monica Puigová (Porto.) -Tereza Smitková (ČR) 3:6, 6:3, 6:3