Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tenis

Chačanov senzačne vyhral turnaj ATP Masters v Paríži

Na snímke ruský tenista Karen Chačanov. Foto: TASR/AP

Dvadsaťdvaročný Rus uťal Djokovičovi sériu 22 víťazných duelov.

Paríž 4. novembra (TASR) - Ruský tenista Karen Chačanov senzačne vyhral turnaj ATP Masters 1000 v Paríži. V nedeľňajšom finále ako nenasadený hráč zdolal dvojku podujatia Srba Novaka Djokoviča 7:5, 6:4 a prerušil jeho víťaznú sériu na čísle 22. Pre Chačanova je to premiérový triumf na podujatí takéhoto rangu.

Dvadsaťdvaročný Rus uťal Djokovičovi sériu 22 víťazných duelov. Zverenec slovenského trénera Mariána Vajdu mohol v Paríži vyrovnať rekord Španiela Rafaela Nadala v počte 33 triumfov na podujatiach Masters. Na 74. turnajové víťazstvo si ale bude musieť počkať najmenej do koncoročného turnaja ATP Finals v Londýne.

V prvom sete stratil ako prvý podanie Chačanov na 1:3, hneď si ho ale vzal späť. Set sa zlomil v jedenástej hre, kde Djokovič opäť stratil podanie a Rus potom esom využil prvý setbol.

V druhom sete prerazil Chačanov súperovi podanie v treťom geme a set aj zápas už doviedol do senzačného víťazstva. Tridsaťjedenročný Djokovič aj napriek prehre v pondelok na poste svetovej jednotky vystrieda Nadala, ktorý sa z turnaja odhlásil pre problémy s brušným svalstvom.

"Ukončiť takto sezónu, to je splnený sen. Som nesmierne šťastný, prvé takéto veľké finále a hneď triumf," povedal víťaz, ktorý v roku 2016 vyhral turnaj v čínskom Čcheng-tu a v tomto roku aj podujatia v Marseille a Moskve. Chačanov sa v pondelok posunie na 12. pozíciu vo svetovom rebríčku.

Djokovič vyzdvihol kvality súpera: "Karen odohral veľký zápas a zaslúži si túto trofej. Som si istý, že od neho v budúcnosti ešte uvidíme takéto skvelé predstavenia. Ja som spokojný, že som sa dostal tu v Paríži až do finále, pretože som sa v tomto týždni necítil až tak dobre."



Dvojhra - finále:

Karen Chačanov (Rus.) - Novak Djokovič (2-Srb.) 7:5, 6:4