Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

AUSTRALIAN OPEN: Cibulková prehrala v 1. kole dvojhry so Šuaj Čang

Slovenská tenistka Dominika Cibulková. Foto: TASR/AP

Nasadená dvadsaťšestka prehrala s čínskou súperkou v troch setoch.

Melbourne 15. januára (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková neuspela v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Nasadená dvadsaťšestka prehrala s Číňankou Šuaj Čang 2:6, 6:4, 2:6. Ako jediná z pätice slovenských želiezok postúpila do 2. kola Viktória Kužmová.

Cibulková mala až doposiaľ so Šuaj Čang priaznivú bilanciu 5:0, pričom stratila iba jediný set. V utorok však na disponovanú súperku nestačila. Číňanka hrala rýchlo a agresívne, výborne sa na dvorci pohybovala i returnovala. V prvom sete dvakrát prelomila podanie slovenskej jednotky.

V druhom dejstve Cibulková za stavu 4:4 využila prvý brejkbal v zápase a vynútila si tretí set. V ňom však ťahala za kratší koniec, keď až trikrát stratila servis. Finalistka Australian Open z roku 2014 aj vlani stroskotala v Melbourne hneď na prvej prekážke, keď nestačila na Estónku Kaiu Kanepiovú.

"Je to veľké sklamanie, Prežívam smútok a sekundovú beznádej. Na tréningoch som sa cítila výborne. Cítila som v kostiach, že by to mohlo byť dobré. Štve ma to, niektoré situácie som mohla riešiť inak. Klobúk dolu pred súperkou, hrala výborne, triafala čiary," uviedla Cibulková pre Slovenský rozhlas.


Ženy - dvojhra - 1. kolo:


Šuaj Čang (Čína) - Dominika CIBULKOVÁ (26-SR) 6:2, 4:6, 6:2