Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Tenis

Bencicovú vo finále v Toronte čaká Halepová

Švajčiarska tenistka Belinda Bencicová (na snímke), archívne foto Foto: TASR/AP

Bencicová sa vo veku 18 rokov stala druhou najmladšou hráčkou, ktorá na profiokruhu dokázala vlastnými silami (nie vďaka skreču súperky - pozn.) zdolať Serenu Williamsovú.

Toronto 16. augusta (TASR) - Švajčiarska tenistka Belinda Bencicová sa v semifinále turnaja WTA v kanadskom Toronte postarala o obrovské prekvapenie, keď vyradila svetovú jednotku Američanku Serenu Williamsovú. Bencicová síce prehrala úvodný set 3:6, no zvyšné dva získala vo svoj prospech v pomere 7:5 a 6:4. Jej finálovou súperkou bude druhá nasadená Rumunka Simona Halepová, ktorá zdolala turnajovú pätnástku Talianku Saru Erraniovú v dvoch setoch 6:4, 6:4.

Bencicová sa vo veku 18 rokov stala druhou najmladšou hráčkou, ktorá na profiokruhu dokázala vlastnými silami (nie vďaka skreču súperky - pozn.) zdolať Serenu Williamsovú. Primát drží Ruska Maria Šarapovová, ktorej sa to podarilo v roku 2004 ako ešte o rok mladšej od Bencicovej. "Nedokážem popísať moje pocity. Je niečo neskutočné získať skalp ozajstnej šampiónky. Po prehratom prvom sete som si povedala, že nemám čo stratiť a začala som viac riskovať. Do kurtu mi potom začali padať loptičky, ktoré predtým končili za čiarou. Keď chcete zdolať Serenu, potrebujete na to aj kus šťastia. To dnes stálo pri mne," povedala pre akreditované médiá Bencicová.

Serena Williamsová bola zo svojho výkonu poriadne rozladená. V zápase síce súperke nasúkala 16 es, no zároveň sa dopustila dvanástich dvojchýb. "Nehrala som dobre. Úprimne - hrala som ako amatérka. Verím, že sa v budúcnosti vyvarujem takýchto výkonov," vyhlásila Američanka.

dvojhra - semifinále:
Belinda Bencicová (Švajč.) - Serena Williamsová (1-USA) 3:6, 7:5, 6:4, Simona Halepová (2-Rum.) - Sara Erraniová (15-Tal.) 6:4, 6:4