Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Tenis

Australian: Schmiedlová prehrala v 1. kole dvojhry s Gauffovou

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová neuspela v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open. Štvrtej nasadenej Američanke Cori Gauffovej v pondelok 15. januára 2024 podľahla hladko 3:6, 0:6. Foto: TASR/AP

Jej maximom v Melbourne zostáva 2. kolo z rokov 2023, 2021, 2015 a 2014.

Melbourne 15. januára (TASR) - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová neuspela v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open. Štvrtej nasadenej Američanke Cori Gauffovej podľahla hladko 3:6, 0:6. Jej maximom v Melbourne zostáva 2. kolo z rokov 2023, 2021, 2015 a 2014.

Najlepšia slovenská singlistka ani v treťom vzájomnom zápase nenašla recept na vlaňajšiu šampiónku US Open. Počas celého duelu si ani raz nedokázala udržať vlastné podanie. Aj Gauffová sa v úvodnom sete trápila na servise, stratila ho trikrát, no v druhom dejstve už na centri v aréne Roda Lavera dominovala a Slovenke uštedrila "kanára". Nadviazala na triumfy nad Schmiedlovou z osemfinále minuloročného Roland Garros v Paríži i z turnaja WTA v Madride z mája 2022, obe stretnutia sa hrali na antuke.

"V prvom sete som bola trochu nervózna, nevychádzalo mi prvé podanie, no kompenzovala som to kvalitnými returnami. V druhom dejstve mi začal fungovať servis, chytila som správny rytmus. Upokojila som sa, uvoľnila a na kurte som si to užívala," uviedla v pozápasovom interview Gauffová, ktorá v 2. kole nastúpi proti nenasadenej krajanke Caroline Dolehideovej.

Schmiedlová bola sklamaná, že favoritke nekládla tuhší odpor. "Dnes som sa v melbournskom teple dosť zadýchavala. V uplynulých dvoch-troch dňoch mi na tréningoch príliš nešlo podanie a neposlúchalo ma ani v zápase proti Gauffovej. Je to škoda, pretože jediná šanca, ako hrať s Coco vyrovnanú partiu, je pomôcť si servisom," zdôraznila v rozhovore pre Slovenský rozhlas.

ženy - dvojhra - 1. kolo:

Cori Gauffová (USA-4) - Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) 6:3, 6:0