Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Tenis

Argentína chce prelomiť finálovú kliatbu v Davisovom pohári

Na snímke Juan Martin del Potro vracia úder Novakovi Djokovičovi Foto: TASR/AP

Víťaz grandslamového turnaja US Open 2009 del Potro sa po dvoch rokoch, v ktorých ho trápili zranenia, vrátil vo veľkej forme.

Záhreb 22. novembra (TASR) - Argentínski tenisti túžia získať prvýkrát v histórii Davisov pohár. V záhrebskom finále proti domácemu Chorvátsku pomôže juhoamerickému tímu aj Martin del Potro, ktorý sa po dlhodobom zranení vrátil tento rok úspešne na kurty. Finále sa uskutoční od piatka do nedele v Aréne Záhreb.

Víťaz grandslamového turnaja US Open 2009 del Potro sa po dvoch rokoch, v ktorých ho trápili zranenia, vrátil vo veľkej forme. "Prežívam skvelý rok. Na finále sa veľmi tešíme a veríme si," povedal strieborný olympijský medailista z Rio de Janeiro. Argentína sa od roku 1981 prebojovala do finále štyrikrát, ale vždy prehrala. V 116-ročnej histórii Davisovho pohára je so štyrmi finálovými účasťami, ale žiadnym titulom, jedinou krajinou. Na piaty pokus to chcú tenisti z juhoamerickej krajiny na tvrdom povrchu v Záhrebe zmeniť.

Chorváti získali Davisov pohár v roku 1995, keď triumfovali vo finále proti Slovákom v Bratislave. Ich lídrom na ceste za druhým ziskom "šalátovej misy" je Marin Čilič, ktorý ukončil rok na šiestom mieste v rebríčku ATP. "Pred domácim publikom máme obrovskú motiváciu. Čaká nás veľký boj, myslím, že rozhodnú detaily," povedal Čilič.

Chorvátski tenisti nastúpia v najsilnejšom zložení. Okrem Čiliča je v nominácii kapitána Željka Krajana aj Ivo Karlovič, Borna Čorič a Ivan Dodig. Tridsaťsedemročný Karlovič sa do tímu vracia po viac ako štyroch rokoch, hoci oznámil, že už nebude hrať v bojoch o Davisov pohár. Lídrom Argentíny je Del Potro, v tíme sú aj Federico Delbonis, Guido Pella a Leonardo Mayer.