Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

Americká tenistka Stephensová sa rozišla s trénerom Groeneveldom

Americká tenistka Sloane Stephensová. Foto: TASR/AP

Groeneveld ju viedol od mája 2019, predtým sa na konci minulého roka rozišla s Kamau Murrayom.

New York 20. augusta (TASR) - Americká tenistka Sloane Stephensová sa po troch mesiacoch rozišla s trénerom Svenom Groeneveldom. Víťazka US Open z roku 2017 oznámila ukončenie profesionálnej spolupráce so skúseným koučom v utorok na sociálnej sieti.

"Po dlhšom zvažovaní som sa rozhodla, že sa naše cesty rozídu. Zmena nikdy nie je jednoduchá, veľmi si však cením, čo sme spolu dokázali," uviedla na Twitteri bývalá svetová trojka a v súčasnosti 11. hráčka rebríčka WTA.

Dvadsaťšesťročná Stephensová je tak týždeň pred štartom záverečného grandslamového turnaja sezóny US Open bez trénera. Groeneveld ju viedol od mája 2019, predtým sa na konci minulého roka rozišla s Kamau Murrayom. Päťdesiatštyriročný Groeneveld dlhé roky trénoval niekdajšiu svetovú jednotku Rusku Mariu Šarapovovú, ich spolupráca sa skončila v marci 2018. Predtým spolupracoval aj s Monicou Selešovou, Arantxou Sanchezovou Vicariovou, Mary Pierceovou, Caroline Wozniackou a v roku 2008 priviedol k titulu na Roland Garros Ana Ivanovičovú.