Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Tenis

Alcaraz bude môcť po zranení členka obhajovať titul v Indian Wells

Španiel Carlos Alcaraz reaguje po zranení členka počas tenisového turnaja Rio Open v brazílskom Riu de Janeiro v utorok 20. februára 2024. Foto: TASR/AP

Ešte pred turnajom v Indian Wells, ktorý odštartuje 6. marca, čaká na svetovú dvojku exhibičný zápas proti Rafaelovi Nadalovi v Las Vegas.

Rio de Janeiro 22. februára (TASR) - Španielsky tenista Carlos Alcaraz bude môcť obhajovať titul na turnaji ATP Tour Masters 1000 v Indian Wells. Uviedol to po vyšetrení zraneného pravého členka, po ktorého podvrtnutí musel skrečovať duel 1. kola na podujatí v Riu de Janeiro.

Ešte pred turnajom v Indian Wells, ktorý odštartuje 6. marca, čaká na svetovú dvojku exhibičný zápas proti Rafaelovi Nadalovi v Las Vegas. "Magnetická rezonancia členka ukázala vyvrtnutie druhého stupňa stupňa. Výron ma na pár dní vyradí z hry, ale uvidíme sa v Las Vegas a Indian Wells," uviedol Alcaraz prostredníctvom sociálnej siete po vyšetrení.

Alcaraz si podvrtol pravý členok už v druhej výmene zápasu s domácim Brazílčanom Thiagom Monteirom v prvom kole v Riu. Zápas skrečoval za stavu 1:1. Dvadsaťročný dvojnásobný granslamový víťaz hneď po stretnutí uviedol, že zranenie by nemalo byť vážne. Španielovi nevyšiel úvod sezóny podľa predstáv. Na grandslamovom Australian Open vypadol vo štvrťfinále so šiestym nasadeným Nemcom Alexandrom Zverevom a minulý týždeň sa mu nepodarilo obhájiť titul v Buenos Aires.