Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

TASR v dejisku funguje s rekordným počtom 4 vyslaných reportérov

Snímka z ceremónie vztyčovania vlajky v olympijskej dedine v Pjongčangu počas XXIII. zimných olympijských hier v juhokórejskom Pjongčangu 7. februára 2018. Foto: TASR - Michal Svítok

Vyslaní reportéri TASR mapujú dianie tak, aby aj v prípade kolízií dôležitých termínov z hľadiska slovenskej výpravy stihli pokryť živým spravodajstvom všetko podstatné.

Pjongčang 7. februára (TASR) - Tlačová agentúra SR (TASR) má v dejisku zimnej olympiády štyroch svojich reportérov. Je to rekordný počet z hľadiska slovenskej agentúrnej žurnalistiky a zodpovedá okolnostiam hier v Pjongčangu.

Dianie na ZOH od stredy pokrývajú redaktori Peter Horváth a fotoreportér Michal Svítok (zázemie v prímorskej časti) a dvojica Andrej Bezák (píšuci) a Martin Baumann (foto) je ubytovaná v horskej oblasti. Pôsobenie štvorice sa však podľa potreby prelína a niektoré akcie sa posilnia dvoma redaktormi, resp. dvoma fotografmi.

Vyslaní reportéri TASR mapujú dianie tak, aby aj v prípade kolízií dôležitých termínov z hľadiska slovenskej výpravy stihli pokryť živým spravodajstvom všetko podstatné. Predovšetkým textové spravodajstvo nadstavbového, fíčrového a "topkového" charakteru, plus bohaté fotoreportáže. Využijú aj každú možnosť na multimediálne spravodajstvo (zvuky, video) mimo akreditovaných priestorov.

Štvorica reportérov TASR poskytuje svoje pôvodné spravodajstvo zo ZOH v Pjongčangu do 25. februára. Po slávnosti vztyčovania slovenskej zástavy v horskej olympijskej dedine majú všetci vyslaní reportéri v pláne - v prípade schválenia ich prihlášok - pokryť aj prehliadky oboch dedín (prímorskej aj horskej). Vo štvrtok zabezpečia aj spravodajstvo z úvodnej tlačovej konferencie slovenskej výpravy a prvý tréning slovenských hokejistov. V predvečer štandardného súťažného štartu ZOH majú na programe slávnostné otvorenie Slovenského domu a otvárací ceremoniál hier.