Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Šport

Zlín povedie tréner Červenka, nahradil Vrbu

Ilustračné foto. Foto: TASR

Príchod kormidelníka z druholigového Kroměříža bol očakávaný.

Zlín 25. októbra (TASR) - Futbalový FC Zlín podpísal v stredu zmluvu s trénerom Bronislavom Červenkom. Ten nahradil na lavičke Pavla Vrbu, s ktorým ukončilo vedenie českého klubu spoluprácu v utorok po prehre 5:9 s Mladou Boleslavou. Príchod kormidelníka z druholigového Kroměříža bol očakávaný.

Štyridsaťosemročný Červenka pôsobil v minulosti v Zlíne ako hráč, asistent trénera i kouč mládežníckeho tímu. Do klubu sa vrátil po šiestich rokoch. Jeho asistenti budú Lukáš Motal a Ivo Světlík, s ktorými spolupracoval aj v Kroměříži. "S Broňom sa poznáme už z obdobia hráčskej kariéry, potom sme sa opäť stretli v Zlíne, keď prišiel ako asistent do A-tímu a potom sa presunul na pozíciu hlavného trénera v našej juniorke. Ďalej si išiel vlastnou cestou, ktorú sme pozorne sledovali a teraz podľa nás nastal ten správny čas, keď sme sa rozhodli pre ďalšiu vzájomnú spoluprácu," povedal viceprezident FC Zlín Zdeněk Grygera pre klubovú webstránku.

Červenka putoval zo Zlína putoval do Ostravy, kde sa stal asistentom trénera. V Kroměříži pôsobil od leta 2018 a v minulej sezóne dostal tím do druhej ligy po 17 rokoch. "Ševcom", v ktorých tíme pôsobí aj slovenský brankár Matej Rakovan, patrí momentálne v tabuľke posledné 16. miesto. Nový tréner si "odkrúti" ostrú premiéru v sobotňajšom ligovom zápase v Olomouci.