Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Zeman skončil pri kormidle AS Rím

Zdeněk Zeman pri kormidle AS Rím skončil. Výsledky klubu sú neuspokojivé. Foto: TASR/AP

Pre AS Rím je súčasná sezóna sklamaním, keď jeho hráči okupujú iba ôsme miesto ligovej tabuľky. Zemana napokon stála miesto prehra v poslednom kole na domácom trávniku.

Rím 2. februára (TASR) - Piatková prehra AS Rím v 23. kole talianskej futbalovej Serie A na domácom trávniku s Cagliari 2:4 stála Zdeňka Zemena post trénera. "AS Rím oznamuje, že uvoľnilo z postu trénera Zdeňka Zemana," znie v oficiálnom vyhlásení rímskeho klubu. Vedenie klubu za dočasného nástupcu 65-ročného pražského kouča vymenovalo Aurelia Andreazzoliho. Pre Zemana bola piatková prehra poslednou kvapkou po sérii nepresvedčivých výsledkov rímskeho klubu, ktorému v aktuálnej tabuľke Serie A patrí so ziskom 34 bodov až 8. priečka.

Svoju nespokojnosť s pôsobením Zemana v klube vyjadrili už v zápase proti Cagliari aj fanúšikovia AS Rím, ktorí vyvesili transparent s nápisom "Boemi (prezývka Zemana) von".

Zeman pôsobí v Taliansku s krátkymi prestávkami už od roku 1981 a v krajine viedol okrem AS Rím aj konkurenčné Lazio, Parmu, Neapol, Lecce, či Pescaru.