Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Slovenský amatérsky boxer Michal Zátorský získal vo Vilniuse zlato

Ešte len 17-ročný Zátorský z klubu BCS Nitra nadviazal na februárový úspech z Debrecínu, kde na silne obsadenom turnaji Bocskai Memorial obsadil druhé miesto.

Vilnius 19. marca (TASR) - Slovenský amatérsky boxer Michal Zátorský sa v nedeľu stal víťazom prestížneho juniorského turnaja Danas Pozniakas v Litve, keď si vo finále váhovej kategórie do 56 kg poradil so Švédom Omarom Abdulom 11:9 na body.

Striebro vo váhe do 91 kg si z podujatia odniesol Michal Urban, ktorý vo finále nestačil na ruského pästiara Nikitu Gavriluka (5:15).

Ešte len 17-ročný Zátorský z klubu BCS Nitra nadviazal na februárový úspech z Debrecínu, kde na silne obsadenom turnaji Bocskai Memorial obsadil druhé miesto.

V Litve si okrem Abdula poradil aj s poľským, francúzskym a nemeckým reprezentantom a štyrmi víťazstvami v sérii zopakoval rekordné ťaženie svojho trénera Pavla Hlavačku, ktorý v roku 2000 podobným spôsobom získal striebro na juniorských MS v Budapešti.

"Michal opäť ukázal, že je v súčasnosti najtalentovanejším boxerom na Slovensku. V príprave si nič neodpustí, do bodky plní tréningové úlohy a v ringu je to vidieť. Bol v skvelej forme vo všetkých štyroch zápasoch. Vo finále proti výbornému Švédovi bola po dvoch kolách remíza, no v poslednom dejstve dokázal ešte zvýšiť rýchlosť a na jeho tempo už súper nenašiel odpoveď. Predošlé tri zápasy vyhral jasným bodovým rozdielom a medzi svetovou juniorskou špičkou, ktorá sa v Litve zišla, patril určite k tým najlepším boxerom," zhodnotil pre TASR Hlavačka vystúpenie svojho zverenca, ktorý by sa mal predstaviť aj na aprílovej olympijskej kvalifikácii v Turecku.