Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Nočná mora, hrozný štart - ohlasy médií na víťazstvo Slovákov

Na snímke brankár Slovenska Adrián Chovan inkasuje gól v zápase Poľsko - Slovensko na ME vo futbale do 21 rokov 16. júna 2017 v Lubline. Foto: TASR - Martin Baumann

Začiatok z ríše snov, koniec ako nočná mora, napísal poľský web Przeglad Sportowy.

Bratislava 17. júna (TASR) - Ohlasy médií na víťazstvo Slovenska nad Poľskom (2:1) na úvod majstrovstiev Európy futbalistov do 21 rokov v Poľsku:

Sport.pl: "Začalo sa v eufórii a gólom v 54. sekunde, ale potom... Poľsko prehralo prvý zápas na ME hráčov do 21 rokov so Slovákmi 1:2. Duel pre Poliakov začal fantasticky, gólom Lipského už v 54. sekunde viedli. Potom ale Slováci začali útočiť a otočili priebeh gólmi Valjenta a Šafranka. Brankár Chovan zlikvidoval vyložené šance Frankowskému a Dawidowiczovi."

pilkanozna.pl: "Slováci využili chyby Poliakov. Zďaleka lepším tímom bolo Slovensko, hoci Poliaci mali dobré šance aspoň na zisk bodu. Po rýchlom góle hrali domáci v prvom polčase zle. V druhom polčase pri dvoch výborných šanciach "červeno-bielych" zachránil Slovákov brankár Adrián Chovan. Poľsko má stále šancu postúpiť do semifinále turnaja, musí ale zdolať Anglicko aj Švédsko."

90minut.pl: "Nevydarený začiatok. Poľský výber prehral so Slovákmi 1:2, hoci sa zápas pre červeno-bielych začal výborne. Už v 1. minúte viedli po góle Lipského. Potom už skórovali iba Slováci."

Przeglad Sportowy: "Začiatok z ríše snov, koniec ako nočná mora. Perfektný úvod s poľským gólom v prvej minúte, ale ani to nestačilo na to, aby Poľsko zdolalo Slovensko."

Gazeta Wyborcza: "Poľsko - Slovensko 1:2, hrozný štart do ME. Na úvod prišla prehra, Slováci boli pre družinu Marcina Dornu príliš silní. A to bol teoreticky najslabší súper v skupine. Plán takýto nebol. Úvodný zápas mal byť najjednoduchším, keďže potom Poľsko nastúpi proti obhajcovi titulu zo Švédska a favorizovanému Anglicku. Je ťažké si teraz predstaviť, že potom čo sme prehrali so Slovenskom, postúpime zo skupiny do semifinále. A nielen preto, že sme nebodovali, ale najmä pre hru akú sme predviedli."

uefa.com: "Obrat Slovenska zrazil domácich Poliakov. Striedajúci Šafranko strelil víťazný gól v druhom polčase, aj keď Lipski dostal Poľsko do vedenia už v 53. sekunde. Slováci sú lídrom A-skupiny po remíze Anglicka so Švédskom v prvom súboji."

sport.idnes.cz: "Slováci zaskočili domácich a otočili priebeh zápasu. Slovensko sa pod vedením českého trénera Pavla Hapala na EURO kvalifikovalo prvýkrát od domáceho šampionátu v roku 2000 a proti Poľsku nezačalo dobre. Už v 1. minúte otvoril skóre Patryk Lipski. Ale Hapalov výber ešte do prestávky vyrovnal zásluhou Martina Valjenta a po pauze sa ujal vedenia po góle striedajúceho Pavla Šafranka. Vyrovnať mohol Pawel Dawidowicz, ale vychytal ho Adrián Chovan."