Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Za podplácanie podal prokurátor návrh dohody so šiestimi Ukrajincami

Ilustračná snímka. Foto: TASR Jozef Ďurník

Stíhaní sú za podplácanie hráčov futbalového družstva prostredníctvom inej osoby, za to, aby svojím správaním ovplyvnili priebeh a výsledok zápasu II. ligy, ktorý sa mal uskutočniť v tomto roku.

Bratislava 25. septembra (TASR) - Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal v pondelok (24.9.) na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku návrh na schválenie dohody o vine a treste so šiestimi Ukrajincami v korupčnej kauze, ktorá sa mala týkať nemenovaného futbalového zápasu.

"So šiestimi obvinenými osobami uzavrel prokurátor dohodu. Ide o Ihora L., Volodymyra M., Zinovyia L., Ihora B., Oleksandera P. a Róberta B. Sú to ukrajinskí štátni občania stíhaní za zločin športovej korupcie spáchaný formou spolupáchateľstva. Stíhaní sú za podplácanie hráčov futbalového družstva prostredníctvom inej osoby, za to, aby títo hráči svojím účelovým správaním pri hre ovplyvnili priebeh a výsledok futbalového súťažného zápasu II. ligy, ktorý sa mal uskutočniť v roku 2018," uviedla v utorok pre TASR hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová.

Oslovená osoba na sprostredkovanie vystupovala v postavení svedka-agenta.

"Uvedená dohoda bola pridelená zákonnému sudcovi ŠTS v Pezinku a ten po jej naštudovaní rozhodne o ďalšom postupe," povedala pre TASR v utorok hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Pokiaľ by ŠTS dohodu schválil, bola by právoplatná a nebolo možné sa voči nej odvolať.