Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

S. Williamsová skrečovala štvorhru vo Wimbledone, motala sa po kurte

Serena Williamsová si rukami zakrýva tvár po skrečovaní zápasu 2. kola ženskej štvorhry proti nemecko-švajčiarskemu páru Kristina Barroisová, Steganie Vögeleová na grandslamovom turnaji vo Wimbledone 1. júla 2014. Americký deblový sesterský pár Serena Williamsová, Venus Williamsová zápas skrečoval za stavu 0:3 v prvom sete. Foto: TASR/AP

Od zberača mala počas rozcvičky problém vôbec chytiť loptičku.

Bratislava 2. júla (Teraz.sk/TASR) - Päťnásobné víťazky vo štvorhre na grandslamovom turnaji vo Wimbledone, sestry Serena a Venus Williamsové, vzdali utorňajší zápas 2. kola proti nemecko-švajčiarskej dvojici Kristina Barroisová a Stefanie Vögeleová.

Podľa agentúry Reuters sa svetová jednotka Serena necítila dobre, a tak sa sestry rozhodli duel za stavu 0:3 v prvom sete skrečovať.

Ten, kto pozeral zápas, nemohol uveriť vlastným očiam. Výkon mladšej zo sestier Williamsových, nebol hodný jej rebríčkovému postaveniu. Serena očividne nebola vo svojej koži. Pôsobila dezorientovane. Americká hviezda si zavolala na kurt lekárov ešte pred začiatkom zápasu. Od zberača mala počas rozcvičky problém vôbec chytiť loptičku. Na zápas napriek očividným zdravotným problémom nastúpila.

Jej trápenie vyvrcholilo pri vlastnom podaní v tretej hre prvého setu. Hráčka, ktorej delový servis straší mnoho hráčok na okruhu WTA, zahrala štyri dvojchyby v rade a mala vôbec problém trafiť priestor vymedzený na podanie.

Aj na naliehanie empajrového rozhodcu Kadera Nouniho, ktorý prišiel na kurt, sesterské duo zápas napokon skrečovalo. "Myslela som si, že to zvládnem, pretože som naozaj chcela hrať, ale ten vírus ma úplne odrovnal. Z celého srdca ďakujem všetkým fanúšikom za povzbudenie a pochopenie," uviedla vo svojom tlačovom vyhlásení Serena Williamsová.

Pre obe sestry je tohtoročný grandslam na tráve vo Wimbledone veľkým sklamaním. Serena sa rozlúčila s turnajom vo dvojhre prekvapivo už v 3. kole, keď stroskotala na rakete Francúzky Alize Cornetovej. V rovnakej fáze podujatia nestačila Venus Williamsová na Češku Petru Kvitovú.