Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Willian prestúpil do Machačkaly, tréner Šachtaru chcel, aby ostal

Útočník Willian sa teší s gólu so spoluhráčmi v Šachtare Doneck. Nateraz sa s nimi lúči. Za 35 miliónov eur odchádza do Anži Machačkala. Foto: TASR/AP

Ruský klub zaplatil za brazílskeho útočníka 35 miliónov eur. Tréner Šachtaru Lulescu sa netají tým, že ho chcel udržať v tíme.

Machačkala 2. februára (TASR) - Brazílsky futbalový útočník Willian prestúpil do ruského klubu Anži Machačkala zo Šachtaru Doneck.

"Anži a Šachtar sa dohodli na prestupe Williana," cituje agentúra Reuters vyhlásenie Machačkaly, ktorá kúpila novú posilu za 35 miliónov eur.

"Šachtar ďakuje Willianovi za celé tie roky, ktoré strávil v našom klube, za jeho góly a profesionálny prístup. Prajeme mu množstvo úspechov v novom tíme," uviedol ukrajinský klub.

Tréner Šachtaru Mircea Lucescu netají, že sa snažil reprezentanta Brazílie presvedčiť, aby ostal na Ukrajine. "Je to jeho osobné rozhodnutie, musíme to rešpektovať. Myslel som si, že jeho rozhodnutie je unáhlené. Willian je ako môj syn," reagoval Lucescu. "Do nášho tímu prišiel ako mladý chlapec, teraz odchádza ako zrelý 24-ročný hráč. Keď sa rozhodol zmeniť pôsobisku, povedal som mu, že má šancu s nami dosiahnuť ešte viac ako doteraz."

Mladý zakončovateľ, celým menom Willian Borges da Silva, začal kariéru v Corinthianse, odkiaľ prestúpil do Donecku za 19 miliónov amerických dolárov v roku 2007. Willian reprezentoval Brazíliu v dvoch medzištátnych zápasoch. Za Šachtar odohral 140 zápasov, v ktorých strelil 20 gólov.