Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Šport

Po jarnej hanbe bude Weiss budúcnosť v Slovane konzultovať s Kmotríkom

Vladimír Weiss Foto: TASR/Štefan Puškáš

To, čo sme predviedli na jar, bola hanba ako pre mňa, tak aj pre Slovan i fanúšikov, uviedol Weiss. Belasí neobhájili majstrovský titul a v ročníku 2012 - 2013 sa predstavia v EL s Trnavou.

Bratislava 21. mája (TASR) - Tréner futbalistov bratislavského Slovana Vladimír Weiss sa hanbí za výkony svojich zverencov v jarnej časti Corgoň ligy. Bývalý kouč slovenskej reprezentácie súčasne dodal, že svoju budúcnosť v Slovane bude konzultovať s majiteľom klubu Ivanom Kmotríkom.

Belasí neobhájili majstrovský titul a v ročníku 2012/2013 sa predstavia v Európskej lige spoločne so Spartakom Trnava. "Čo sa týka nášho mužstva, sezónu zhodnotím s majiteľom a prediskutujeme celú situáciu, pretože bude mať do toho čo povedať," cituje oficiálny klubový portál skslovan.com trénera Weissa: "Moje rozhodnutie sa bude odvíjať aj od majiteľovho, pretože je na ňom, akým smerom sa Slovan bude uberať. To, čo sme predviedli na jar, bola hanba ako pre mňa, tak aj pre neho, Slovan i fanúšikov. Kritika musí byť veľká a ja ju beriem na seba. Z boja neodchádzam rád, no takto sa bojovať nedá. Viacerí hráči, ktorí majú pripravené dobré podmienky, na slovenské pomery dokonca nadštandardné, si nezaslúžia nosiť dres Slovana."

Weiss po sérii trénerských klubových úspechov s Artmediou Petržalka, ruskej anabáze v Saturne Moskovská oblasť si sadol na dve stoličky. Po osemfinálovej účasti na MS 2010 v JAR však prišla neúspešná kvalifikácia EURO 2012. Súčasne viedol Slovan, ale po sľubnom rozbehu a postupe do skupinovej fázy Európskej ligy cez AS Rím sa slovanisti uspokojili so slovenským priemerom. V niekoľkých kolách pritom nedokázali využiť zaváhania inak nevyrovnanej dvojice MŠK Žilina a Spartak Trnava.

"Človek nemôže vyhrávať celý čas a žať iba úspechy. Musí vedieť aj prehrávať a hlavne sa z chýb poučiť. Ja sa určite nevzdávam ľahko, ale títo hráči, ktorí sú v kádri Slovana tu nemôžu zostať, či už zostanem alebo nie. To je jeden z dôvodov, prečo Slovan hrá tak ako hrá. Výber hráčov je dlhodobejší proces, za ktorý, samozrejme, zodpovedá i tréner. Na to, aké majú slovanisti podmienky sú výkony jednotlivcov neadekvátne," poznamenal Weiss, ktorý sa domnieva, že káder Slovana neutiahol ťarchu zápasov v dvoch súťažiach súčasne. "Jedným z dôvodov našej zlej hry na jar bola účasť v Európskej lige, ktorá nás stála množstvo síl a zranení. Ide síce o jeden z dôvodov, no nie je to ten najpodstatnejší, prečo hrajú tak ako hrajú. Samozrejme, chyby som urobil aj ja a draho za ne platím. Doplatil na to však aj klub a týmto smerom Slovan nemôže ísť. Bude to na dlhší rozhovor s majiteľom, uvidíme ako dopadne. Nasilu sa nikde držať nebudem."