Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Trénerom ´žltej ponorky´ bude napokon Velazquez

Velazquez sa len v polovici minulej sezóny stal na štadióne Madrigal koučom B-tímu, dovtedy sedel na lavičke tretieho mužstva Villarrealu.

Villarreal 21. júna (TASR) - Len dva týždne potom, čo nečakane na infarkt skonal Manuel Preciado, sa stal novým trénerom futbalistov FC Villarreal Julio Velazquez.

Tridsaťročný kormidelník, ktorý bol doteraz koučom rezervného tímu Villarrealu, má vrátiť druholigovú "žltú ponorku" do najvyššej španielskej súťaže.

Velazquez sa len v polovici minulej sezóny stal na štadióne Madrigal koučom B-tímu, dovtedy sedel na lavičke tretieho mužstva Villarrealu.

"Chápem, že vzhľadom na môj vek majú ľudia určité pochybnosti, ale schopnosti a kvality nie sú ovplyvnené vekom, ale skôr tréningovým procesom a túžbou pracovať. Futbal je futbal a naše krédo je jasné: pracovať, pracovať a ešte viac pracovať," povedal Velazquez.

Po vyradení Villarrealu z Primera division skončil na poste hlavného trénera Miguel Angel Lotina. Vedenie klubu sa dohodlo 6. júna s Preciadom, ale deň pred jeho oficiálnym predstavením došlo k fatálnej udalosti. Bývalý tréner Sportingu Gijon zomrel vo veku 54 rokov. "Sú to smutné udalosti, ale život ide ďalej a my musíme začať odznova," skonštatoval prezident klubu Fernando Roig. "Zo všetkých možností, ktoré boli k dispozícii, sme vybrali to najlepšie. Ak najvhodnejší kandidát sa ukázal Julio Velazquez. Urobíme všetko preto, aby sme splnili náš hlavný cieľ a vrátili sa do Primera division."