Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

FED CUP: Schmiedlová verí, že jej copík od Kužmovej prinesie šťastie

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Najmladšia zo slovenského fedcupového tímu Viktória Kužmová sa pred barážovým duelom v Bielorusku zhostila úlohy vizážistky.

Minsk 20. apríla (TASR) - Najmladšia zo slovenského fedcupového tímu Viktória Kužmová sa pred barážovým duelom v Bielorusku zhostila úlohy vizážistky. Dlhoročné košické "parťáčky" a dobré kamarátky Annu Karolínu Schmiedlovú s Janou Čepelovou i Rebeccú Šramkovú nalíčila a vlasy im zaplietla do vrkočov.

Schmiedlová verí, že jej vrkoč prinesie šťastie v úvodnej sobotňajšej dvojhre proti bieloruskej tenisovej dvojke Aleksandre Sasnovičovej. "Na zápas si asi nedám dva "copíky", ale iba jeden, no verím, že mi pomôže k úspešnému výsledku. Teším sa, že si po dlhom čase konečne budem môcť opäť zahrať Fed Cup. Som rada, že mi kapitán tímu Matej Lipták dal šancu. Sme vyrovnané kvarteto hráčok, istá bola asi len Viky. V nedeľu sa všetko môže pokojne zmeniť a nastúpiť môžu ďalšie dievčatá," povedala pre TASR víťazka antukového turnaja WTA v Bogote.



Proti Sasnovičovej očakáva náročný zápas. "Je to výborná hráčka, o čom svedčí aj jej renking. Poznám ju už od juniorských čias a viem, ako hrá. Má podobný štýl ako ja, len sa niekedy snaží viac do toho ísť. Vyhovuje mi, že tvrdý povrch v Minsku nie je až taký rýchly. Prechod z antuky nie je jednoduchý, po turnaji v Kolumbii som do Bieloruska dorazila až v utorok večer, no dúfam, že to zvládnem."



Lipták riešil pred dvojhrami dilemu, rozhodol sa pre Schmiedlovú



Kapitán slovenského fedcupového tímu Matej Lipták riešil pred úvodným dňom baráže o svetovú skupinu v Bielorusku dilemu. Dlho rozmýšľal, koho nominuje popri Viktórii Kužmovej ako druhú singlistku. Napokon sa rozhodol pre Annu Karolínu Schmiedlovú - víťazku turnaja WTA v Bogote.

"Mám k dispozícii štyri vyrovnané hráčky. Všetky baby hrali na tréningoch dobre. Kaja je na tom psychicky najlepšie, lebo vyhrala turnaj. Bola unavená z dlhého cestovania a najkratšie trénovala na harde v Minsku, no fyzicky sa cíti dobre a má hru na bieloruskú dvojku Aleksandru Sasnovičovú. Preto som jej dal prednosť pred Jankou Čepelovou a Rebeccou Šramkovou. Chcel som zároveň, aby Viky Kužmová v prvý deň hrala proti Arine Sobolenkovej," povedal pre TASR Lipták.

Tvrdý povrch Rebound Ace podľa jeho slov Slovenkám sedí. "Sú to klasické dosky, na ktorých sa hrávajú halové turnaje. Čakal som čosi podobné. Povrch je pomalší, čo našim dievčatám vyhovuje. Bielorusky sú favoritky, majú vyšší renking. Vo Fed Cupe hrajú lepšie ako na turnajoch a poženie ich vpred domáce obecenstvo. My však máme mladý tím, ktorý nemá čo stratiť. Dievčatá majú potenciál a môžu prekvapiť."

vyslaný redaktor TASR Ladislav Antal