Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

TL: Blackwater dostal za faul na Hlinku štvorzápasový dištanc

Judd Blackwater z Nitry. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Blackwater dostal za zákrok na Hlinku od rozhodcov trest na päť minút plus do konca zápasu. Neskôr sa faulom zaoberala aj DK SZĽH, ktorá rozhodla o výške trestu tajným hlasovaním.

Bratislava 18. marca (TASR) - Disciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja (DK SZĽH) potrestala útočníka HK Nitra Judda Blackwatera zastavením športovej činnosti na štyri zápasy za faul na Michala Hlinku z HK Dukla Trenčín. Kanaďan fauloval Hlinku v sobotňajšom štvrtom zápase štvrťfinálovej série Kaufland play off Tipsport Ligy, v ktorom Nitra zvíťazila v Trenčíne 4:1 a vyrovnala stav série na 2:2. Informovala o tom oficiálna webstránka Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Blackwater dostal za zákrok na Hlinku od rozhodcov trest na päť minút plus do konca zápasu. Neskôr sa faulom zaoberala aj DK SZĽH, ktorá rozhodla o výške trestu tajným hlasovaním. "Členovia DK nemali jednotné názory na výšku trestu. Členovia Disciplinárnej komisie SZĽH však o výške trestu rozhodli na základe lekárskej správy, dodanej dňa 17. marca 2019, v ktorej nebolo preukázané, že hráč Hlinka utrpel po zákroku Blackwatera zranenie," uvádza sa v stanovisku DK zverejnenom na webovom portáli SZĽH.

Štvrťfinálová séria medzi Nitrou a Trenčínom je maximálne vybičovaná, už vo štvrtok DK SZĽH potrestala dvojicu hráčov HK Dukla Trenčín Borisa Sádeckého a Tomáša Starostu za ich zákroky na Róberta Lantošiho v druhom štvrťfinálovom súboji. Obaja pykali za údery do oblasti hlavy a krku, Sádecký dostal päťzápasový a Starosta šesťzápasový dištanc.

Séria pokračovala v pondelok o 18.00 h piatym zápasom na ľade Nitry.