Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Šport

Tittel už aj oficiálne trénerom Slovana Bratislava

Na snímke Dušan Tittel Foto: TASR - Michal Svítok

V závere minulej sezóny vystupoval Tittel v pozícii zástupcu klubu.

Bratislava 21. júla (TASR) - Dušan Tittel je už aj oficiálne hlavným trénerom fortunaligového klubu ŠK Slovan Bratislava. Technický úsek Slovenského futbalového zväzu (SFZ) mu predĺžil trénerskú licenciu a tak generálny manažér "belasých" už môže byť v zápisoch o stretnutí vedený ako kouč.

V závere minulej sezóny vystupoval Tittel v pozícii zástupcu klubu a ako trénerom bol v zápisoch o stretnutí vedený Ján Švehlík. V nedeľňajšom dueli úvodného kola Fortuna ligy 2015/16 v Zlatých Moravciach však viedol hráčov Slovana už z postu hlavného trénera.

"Pred začiatkom sezóny sa technický riaditeľ Slovenského futbalového zväzu Ján Greguš stretol s Dušanom Tittelom, aby vyriešili jeho ďalšie pôsobenie na lavičke Slovana. Dušan Tittel predložil nielen trénerský diplom, ale aj trénersky preukaz k najvyššej licencii UEFA PRO, potreboval však predĺžiť jej platnosť. Predložil potvrdenia o absolvovaní školení v rámci UEFA study group a na základe týchto dokumentov technický úsek SFZ, ktorý je zodpovedný za trénerov, predĺžil Dušanovi Tittelovi licenciu. Ako riadiaci orgán Fortuna ligy sme túto skutočnosť zobrali na vedomie. Sme radi, že aj táto téma, ktorá rezonovala vo futbalovej verejnosti, sa na osobnom stretnutí spomínaných pánov vyriešila," vysvetlil pre web fortunaliga.sk prezident Únie ligových klubov (ÚLK) Ivan Kozák.