Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

TIPSPORT LIGA: Hokejisti Košíc zvíťazili nad Trenčínom

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Domáci sa do súpera pustili od úvodných minút a do vedenia išli už po 94 sekundách hry, keď nekrytý Repe otvoril skóre - 1:0.

Košice 17. septembra (TASR) - Hokejisti HC Košice zvíťazili v utorok v 3. kole Tipsport Ligy doma nad Trenčínom 3:2.

HC Košice - HK Dukla Trenčín 3:2 (2:1, 1:0, 0:1)


Góly: 2. Repe (Bezúch, Skokan), 10. Skokan (Suja, Slovák), 21. Chovan (Majdan) - 17. Valach (Bartovič, Radjenovic), 53. Lapšanský (Mikyska). Rozhodovali: Orolin, Baluška - Vyšný, Jedlička, vylúčení: 7:7 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 3712 divákov.

zostavy:

HC Košice: Košarišťan - Kuch, Slovák, Čížek, Repe, Růžička, Zeleňák, Bučko - Majdan, Chovan, Haščák - Klhůfek, Skokan, Bezúch - Rapáč, Bortňák, Belluš - Milý, Suja, Jokeľ

HK Dukla Trenčín: Valent - Bokroš, Štach, Rajnoha, Starosta, Sládok, Kajínek, Stacha - Alderson, Mikyska, Lapšanský - Bartovič, Radjenovic, Valach - Chromiak, Coughler, Sojčík - Sádecký, Švec, Hlinka

Domáci sa do súpera pustili od úvodných minút a do vedenia išli už po 94 sekundách hry, keď nekrytý Repe otvoril skóre - 1:0. V 8. minúte nevyužil sľubnú príležitosť Haščák, na opačnej strane v oslabení nevyrovnal Sádecký, ktorý vystihol rozohrávku domácich. V pokračujúcej presilovke síce domáci neskórovali, no v ich pokračujúcom tlaku Skokan prečítal skrumáž pred brankárom Valentom a upravil na 2:0. Hostia sa do súvislejšieho tlaku dostali až v 15. minúte počas presilovky. V nej mal sľubnú príležitosť mladík Chromiak, ale Košarišťana neprekonal. To sa podarilo o dve minúty Valachovi, ktorý dokončil akciu Bartoviča s Radjenovicom - 2:1.

Už po 18 sekundách druhej časti sa Košičania tešili tretíkrát, keď Chovan zakončil pohľadnú spoluprácu s Majdanom - 3:1. Hostia sa často dostávali pod tlak, v 23. minúte však mali aj šťastie, keď Chovan v presilovke netrafil odkrytú bránku. Hostia mali v 26. minúte 66-sekundovú presilovku o dvoch hráčov a hoci si vytvorili tlak, kontaktný gól nestrelili. Aj v druhej tretine sa hral rýchly hokej s množstvom zaujímavých situácií. Košický brankár Košarišťan v nej viackrát podržal svoj tím, mohutný aplauz divákov si vyslúžil v 37. minúte, keď zmaril tutovku Lapšanského.

Trenčania sa v tretej tretine snažili o druhý gól. Alderson v 46. minúte Košarišťana neprekonal a jeho tím mal krátko na to 76-sekundovú presilovku piatich proti trom. V nej brankár Košarišťan zmaril nebezpečné pokusy Stacha i Lapšanského a udržal domácim dvojgólový náskok. V 53. minúte Mikyska vyhral buly pre Lapšanského, ktorého pohotová strela prekvapila domáceho brankára - 3:2. V 56. minúte mohol Belluš vrátiť domácim dvojgólový náskok, pred odkrytou bránkou však trafil iba žŕdku. "Vojaci" skúsili v 60. minúte aj hru bez brankára, skóre sa však už nezmenilo.