Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Trenčania v 5. kole Tipsport ligy nabili Nitru, Košičania víťazne

Trenčan Radek Dlouhý (vľavo) a Nitran David Friedmann v zápase 5. kola Tipsport Ligy HK Dukla Trenčín - HK Nitra, 22. septembra 2017 v Trenčíne. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Pozrite si výsledky zápasov 5. kola.

Bratislava 22. septembra (TASR) - Bratislava 22. septembra (TASR) - Dukla Trenčín uspela aj v piatom kole najvyššej slovenskej hokejovej súťaže. V piatkovom domácom zápase si poradila s HK Nitra jasne 4:0 a vedie tipsportligovú tabuľku so ziskom štrnástich bodov.

Tabuľka po 5. kole:

1. Trenčín 5 4 1 0 0 17:5 14

2. Banská Bystrica 6 3 0 3 0 20:15 12

3. Košice 5 3 0 1 1 15:10 10

4. Poprad 6 2 2 0 2 17:14 10

5. Liptovský Mikuláš 5 2 1 0 2 12:10 8

6. Nitra 5 2 1 0 2 18:19 8

7. Nové Zámky 6 1 2 0 3 15:16 7

8. Zvolen 5 2 0 1 2 12:18 7

9. Žilina 6 1 0 1 4 21:24 4

10. Detva 5 0 0 1 4 9:19 1

11. Slovensko 20 4 2 0 0 2 14:20 6

HK Dukla Trenčín - HK Nitra 4:0


Oba tímy nastúpili na zápas ofenzívne naladené. Trenčania sa do vedenia mohli dostať už pri prvom striedaní. Vybojovaný puk z kruhu napálil kapitán Radivojevič do pripraveného Hartzella. Nitrania nezostali domácim nič dlžní. Po Holendovej strate puku v obrannom pásme nemal Šille dostatok priestoru na zakončenie. V 4. minúte "corgoni" kombinovali v strede klziska, ale Paulovič na brankára nevyzrel. Hralo sa zo strany na stranu. V 6. minúte Bohunického strela od modrej čiary prešla cez spleť tiel a odrazila sa od žrde. Onedlho zvonila konštrukcia bránky opäť po tvrdej presilovkovej strele Holendu. V druhej časti úvodnej tretiny sa síce veľa korčuľovalo, ale šance nepribúdali. Až v 18. minúte pri presilovke zachytil vyhodený puk Bezúch. Prihral do predbránkového priestoru Radivojevičovi a ten zadovkou pomedzi chrániče Hartzella otvoril skóre.



Vicemajster bol na začiatku druhej tretiny aktívnejší. K hernej prevahe mu pomohla aj dohrávaná presilovka. Po nej napálil puk do stredu bránky Mikuš. V 23. minúte sa odrazil puk pred Rzavského. Ten nikým nekrytý našiel iba lapačku pripraveného Valenta. Hra mala v tých chvíľach vysoké tempo a hráči si nič nedarovali. V 28. minúte mohol domáce tribúny rozjasať Bezúch, ale príliš podvihol puk. Dramatických situácii pred oboma bránkami pribúdalo, no korenie v podobe gólov chýbalo. Blackwater poslal puk do uličky na rozbehnutého Lucianiho. Lapačka brankára "vojakov" bola na mieste. V 36. minúte vybojoval Ölvecký puk pre striedajúceho Mikulu a ten spomedzi kruhov prestrelil brankára. Ideálnu šancu na návrat do stretnutia mala Nitra v závere druhej tretiny, keď mala k dispozícii takmer dvojminútovú presilovú hru o dvoch hráčov. Z obrovského tlaku vyťažila iba niekoľko striel od modrej čiary, ktoré prívlastok gólové nemali.

Úvod záverečnej tretiny patril hosťom. Tí dohrávali presilovú hru a tlak si utvorili aj v následnej výhode pri vylúčení Mikulu. Kováčikova presilovková strela od modrej sa aj vďaka obetavosti obrany gólom neskončila. Keď v 48. minúte prepadol na útočnej modrej čiare Cebák, pred Blackwaterom zachránil Starosta. Tretí gól Dukly desať minút pred koncom nepriniesol dravý prienik Bezúcha a po ňom ani sklepnuté nahodenie Cebáka. Upokojujúci zásah domáci pridali v 54. minúte. Gašparovičovu presnú prihrávku do jazdy čepeľou hokejky umiestnil do siete Mikula. Gólovú bodku za stretnutím pridal v presilovej hre Ölvecký, ktorý zostal medzi kruhmi osamotený a strelou po ľade uzavrel skóre na 4:0.

HK Dukla Trenčín – HK Nitra 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)

Góly:
18. Radivojevič (Bezúch), 36. Mikula (Ölvecký, Starosta), 53. Mikula (Gašparovič, Starosta), 56. Ölvecký (Radivojevič, Starosta). Rozhodovali: Stano, Štefík – Junek, Krajčík, vylúčení: 7:4, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 3347 divákov.

Zostavy:

Trenčín:
Valent – L.Romančík, Starosta, Cebák, Frühauf, Holenda, Bohunický, Themár – Bezúch, Ölvecký, Radivojevič – T.Varga, Bulík, Sojčík – Gašparovič, R. Dlouhý, O.Mikula – D.Hudec, J.Pardavý ml., J.Švec – O.Okuliar

Nitra: Hartzell – Rais, Mezei, Milam, Ordzovenský, J.Kováčik, Korím, M.Hruška, M.Pupák – Paulovič, Krištof, Rzavský – Luciani, Šille, Blackwater – Friedmann, T.Mikúš, Kutálek – Štumpf, A.Kollár ml., J.Šiška

Peter Oremus, tréner Trenčína: "Stretli sa dva kvalitné tímy a diváci si užili výborný zápas z oboch strán. Kvalita našej hry neustále stúpala. Zápas sme zvládli kolektívne, čo nás teší a posúva dopredu."




Andrej Kmeč, tréner Nitry:
"K celkovo výbornému hokeju sme prispeli aj my veľmi dobrým výkonom. Rozhodla efektivita pri premieňaní šancí. Naša hra bola síce výborná, ale hrá sa na góly, ktoré sme nestrelili, smelo však môžeme mať hlavy hore."


HC Košice - MsHK DOXXbet Žilina 6:3


Žilinčania nastúpili s cieľom odčiniť predchádzajúce zaváhania s Trenčínom a dvadsiatkou, no Košičania na to nebrali ohľad. Už v 41. sekunde sa ich kapitán Nagy zbavil protihráča a bekhendovým pokusom prekvapil Mikoláša - 1:0. Domáci pokračovali v nátlakovej hre a dlho sa hralo najmä pred žilinským brankárom. Vyrovnať však mohol Handlovský, ktorý sa v 7. minúte ocitol sám pred Habalom, ale neuspel. O dve minúty hostia prepadli v strednom pásme, Košičania sa dostali do prečíslenia a po peknej kombinácii trojice Hovorka, Kafka, Kessel bolo 2:0. Manko hostí mohlo narásť počas štvorminútového oslabenia v polovici úvodnej časti, no stal sa presný opak. Rogoň na útočnom výpade v oslabení prekvapil košického brankára - 2:1. V 15. minúte Habal opäť vyhral súboj s Handlovským a tak mali Košičania po prvej tretine najtesnejší náskok.

Ten zvýšili už po 51 sekundách druhej časti. Pozičnú chybu Žilinčanov využil Kafka, ktorý poľahky zúročil krížnu prihrávku Boltuna - 3:1. Hostí dvojgólová strata vyburcovala k lepšiemu výkonu a ten priniesol výsledky. Energiu im dodal najmä gól Stupku v 23. minúte, ktorý využil priestor pred Habalovou bránkou - 3:2. V 28. minúte bol Húževka v nádejnej pozícii pred košickým brankárom, svoju príležitosť však nevyužil aj pre faul Baču. Žilinský veterán si to vynahradil v následnej presilovke, ktorú ukončil gólom na 3:3. Hra získala spád a zaujímavé situácie boli vidieť na oboch stranách. Hostia mohli obrat dokonať počas presilovky v 32. minúte, no dôležitý štvrtý gól pridali Košičania. Suja, ktorý sa po dvojzápasovej absencii vrátil do zostavy, sa ideálne zorientoval pred Mikolášom a upravil na 4:3. V 38. minúte hostia vyriešili črtajúcu sa gólovú hrozbu dvoma faulmi, ktoré vyústili do oslabenia troch proti piatim. V ideálnej početnej výhode Kafka strelou z ostrého uhla nachytal Mikoláša a náskok Košíc bol opäť dvojgólový - 5:3.

V 44. minúte dostali aj hostia možnosť presilovky o dvoch hráčov. Rovnú minútu trvajúcu výhodu však nevyužili aj zásluhou brankára Habala, ktorý sa vyznamenal najmä proti dobre mierenej strele Pitta. Hokej mal aj naďalej solídne tempo a o zdramatizovanie sa v 47. minúte neúspešne pokúsil žilinský obranca Roman, ktorý sa ocitol v sľubnej streleckej pozícii. Domáci si v ďalšom priebehu bez väčších problémov udržiavali náskok. Gólovú poistku Košičanov pridal v 56. minúte obranca Pulli - 6:3.

HC Košice - MsHK DOXXbet Žilina 6:3 (2:1, 3:2, 1:0)

Góly:
1. Nagy (Hričina, Boltun), 9. Kessel (Kafka, Hovorka), 21. Kafka (Boltun, Čížek), 36. Suja (Kessel, Pacan), 40. Kafka (Hovorka), 56. Pulli (Hovorka, Jenčík) - 12. Rogoň, 23. Stupka (Harant), 30. Húževka (Handlovský, Klimenta). Rozhodovali: Snášel, Orolin - Bogdaň, Jobbágy, vylúčení: 7:8 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:1, 3186 divákov.

Zostavy:

HC Košice:
Habal - Čížek, Pulli, Kessel, Bača, Dudáš, Šedivý, Matejka, Koch - Kafka, Hovorka, Jenčík - Klíma, Pacan, Suja - Hričina, Boltun, Nagy - Petráš, Vrábeľ, Šoltés

MsHK DOXXbet Žilina: Mikoláš - Hatala, Mikuš, Poulin, M. Roman, Harant, Luža, Turian, Mendrej - Klimenta, Martindale, Handlovský - J. Jurík, Húževka, Švihálek - Stupka, Pitt, J. Babka - Váňa, Ondruš, Rogoň

Milan Jančuška, tréner HC Košice:
"Padlo deväť gólov, s čím diváci museli byť spokojní. Chceme hrať takýto útočný, tvorivý a kombinačný hokej, no ľahšie sa bráni ako útočí a tvorí. Z tej snahy potom vznikajú aj chybičky, ktoré sa aj teraz udiali. Som však rád, že brankár Habal to zvládol. V zápase sme boli lepší, mali sme aj ďalšie šance, ktoré sme však nevyužili. Takýto hokej chceme hrať aj naďalej, no musíme popracovať na defenzíve."

Stanislav Škorvánek, tréner MsHK DOXXbet Žilina: "Do Košíc sme prišli bez štyroch hráčov základnej zostavy. Na ľade silného súpera, ako sú Košice, boli tie straty citeľné. Domáci nás svojím pohybom dostávali pod tlak, ale napriek tomu sme sa dostávali do brejkov, z ktorých vyplynuli naše góly. Mali sme šance aj na ďalšie presné zásahy, ale robili sme naivné chyby, ktoré súper potrestal. Naše chyby vyplynuli aj z toho, že sme v piatok mali na súpiske až deväť hráčov mladších ako 22 rokov. Chalani bojovali a robili, čo bolo v ich silách. Nemám im čo vyčítať, snáď len premieňanie šancí."


HKM Zvolen - HK Poprad 2:3 pp


Do prvej príležitosti v zápase sa dostali hostia, keď v druhej minúte Abdul takmer prepasíroval puk za Climieho. Zvolenčania sa prihlásili o slovo až v šiestej minúte počas presilovky. Mali v nej tlak, ale Asuchak ani Dziurzynski zblízka recept na Corbeila nenašli. Prevaha domácich pokračovala aj v piatich proti piatim, no Poprad mohol kontrovať z protiútoku Vandasom. Na opačnej strane nevyužili tutovky Síkela ani Obdržálek. Obranca Novák pekne obkorčuľoval bránku Podtatrancov, no puk nedostal popri žrdi za brankára. Potvrdilo sa tak pravidlo nedáš – dostaneš. Do prestávky chýbalo 15 sekúnd, keď po Vandasovej akcii voľný Jáchym z pravej strany poslal puk do odkrytej časti bránky HKM – 0:1.

V strednom dejstve už Zvolen prevahu dokázal pretaviť na góly. Najprv však nevyužili príležitosti Asuchak, Coffman ani Obdržálek. Poprad mohol zvýšiť vedenie, kebyže Ježek v sólovom úniku namieril medzi žrde a nie vedľa. Vyrovnávajúci gól sa dostavil v presilovke v 31. minúte po strele Bokroša a teči Matisa. O ďalšie tri minúty predviedol Coffman nevídaný prienik z vlastnej tretiny až pred bránku a slalom cez súperových hráčov zakončil elegantne po ľade – 2:1. Hostia mohli vyrovnať v závere tretiny, ale bekhend Svitanu na Climieho neplatil.

V tretej časti hry Popradčania výrazne ožili, snažili sa vyrovnať, čo sa im napokon podarilo. Bondra sa sprvu iba zastreľoval, keď z dvoch metrov neprekonal zvolenského brankára, ale po peknej akcii McDowella sa k nemu od korčule Abdula dostal náhodný puk a zblízka ho nemal problém poslať do odkrytej časti Climieho bránky. Nerozhodný stav chceli potom domáci zmeniť, mali navrch, ale Chovan sa dvakrát sám pred Corbeilom nepresadil a Bokroš pálil od modrej do žrde. Nasledovalo predĺženie, v ktorom o extra bode rozhodol po prihrávke Mlynaroviča po 69 sekundách umiestnenou strelou Svitana.

HKM Zvolen – HK Poprad 2:3 pp (0:1, 2:0, 0:1 – 0:1)

Góly:
31. Matis (T. Bokroš, Kytnár), 34. Coffman (Ross) - 20. Jáchym (Vandas, Heizer), 48. D. Bondra (Abdul, Mc Dowell), 62. Svitana (Mlynarovič). Rozhodovali: D. Konc, J. Konc – Kollár, Rojík. Vylúčení: 2:2, presilovky 1:0, oslabenia 0:0, 1050 divákov.

Zostavy:

Zvolen:
Climie - Hraško, T. Bokroš, Wharton, Ross, Ťavoda, Andersons, M. Novák, Drgoň – Matis, Kytnár, Michal Chovan - Darian Dziurzynski, Coffman, Asuchak - Síkela, L. Jurík, Obdržálek - Kelemen, V. Fekiač, T. Török

Poprad: Corbeil - Jáchym, Š. Fabian, P. König, D. Brejčák, Ignatov, McDowell, Dinda, Zadražil – Vandas, Heizer, Ježek - P. Svitana, S. Mlynarovič, Abdul - D. Bondra, Lichanec, Štrauch – Bogoslovskij, Matej Paločko, Matúš Paločko

Peter Mikula, tréner Zvolena: "Mali sme hru v rukách, vypracovali sme si šance, ale nedokázali sme sa presadiť cez prehustený priestor. Popradčania dobre blokovali strely a vyrážali do rýchlych protiútokov. Keď nedáme góly, je problém zvíťaziť. Šancí bolo dostatočne veľa, aby sme vyhrali zápas v 60 minútach. Musíme pracovať. Málo sme sa tlačili do bránky, žiadala sa väčšia agresivita pred bránkou, možno tečované strely by platili na brankára viac."

Marcel Ozimák, tréner Popradu: "My sme prišli do Zvolena so zámerom dodržiavať veci, ktoré sme celý týždeň trénovali. Domáci mali opticky viac z hry, ale moji zverenci dobre bránili. Súper sa dostal do vedenia, keď sme na malý moment neplnili systémové veci. Do tretej tretiny sme išli s tým, že budeme čakať na chybu súpera, ktorá prišla, a vyrovnali sme. Hrali sme trpezlivo, súper dal v závere riadneho hracieho času žrď, šťastena sa priklonila na našu stranu a v predĺžení sme zvíťazili. Trpezlivosť a disciplinovanosť nám priniesli napokon dva body."

Patrik Svitana, autor rozhodujúceho gólu Popradu: "Bola to z mojej strany pekná strela, čo ma teší. Verím, že nás toto víťazstvo posunie vpred. Zápas bol náročný. Dodržiavali sme systém a to bol kľúč k úspechu. Neprepadali sme panike ani za stavu 2:1 pre Zvolen. Išli sme do toho, že vyrovnáme, čo sa aj podarilo. Všetci sme bojovali, naša veľká snaha tak viedla k úspechu."


HC Nové Zámky - HC'05 iClinic Banská Bystrica 3:2 pp



Novozámčania pod vedením staronového trénera Lubinu začali duel s chuťou, Kovačovičovo nahodenie tesne minulo Lassilovu bránku, na druhej strane neuspel Tamáši zblízka pred Kováčom. Počas presilovej hry v 9. minúte sa dostali domáci do útočného pásma, puk si našiel Novotného, ktorý švihom z ľavého kruhu poslal Zámčanov do vedenia. Hostia z Bystrice dostali vzápätí možnosť inkasovaný gól odčiniť, no na Kováča nevyzreli. Nepresadil sa dvakrát Kubka a cestu do bránky si nenašiel ani Failleho pokus. V 13. minúte výborne zasiahol Kováč, keď sa k jeho bezprostrednému ohrozeniu dostal Lamper. Novozámocký brankár bol v permanencii aj pri Surového nepríjemnom pokuse hneď po vhadzovaní, následne výborne zasiahol pri Brittainovom presilovkovom pokuse z prvej spomedzi kruhov. Niekoľko sekúnd pred koncom úvodnej tretiny sa predral útočným pásmom Špirko, no Prapavessis jeho prihrávku za Lassilov chrbát neusmernil.

V úvode druhej časti hry sa domáci zahryzli do súpera, zabrzdila ich až krv tvári na Dame–Malku. Následnú štvorminútovú presilovú hru "barani" nevyužili, naopak, v oslabení mohol z otočky skórovať Fábry. Ani jeho pokus však na stave nič nezmenil. Bystričania sa snažili vyrovnať, no v ceste im stále obetavosť domácich a pohotový Kováč, ktorý skvele zasiahol aj pri Lunterovom teči. Ani v následnej presilovke sa nedokázali hostia presadiť, vo svojich šanciach zlyhali Belluš i Surový. "Zeleno-bielych" mohol poslať do dvojgólového vedenia Tibenský, tiež však stroskotal na pozornom brankárovi. Sedem minút pred koncom dostal hosťujúci Brittain osobný trest a Novozámčania ponúknutú možnosť skórovať využili, keď sa po druhý raz v zápase presadil Novotný. Už o dve minúty sa však skóre zmenilo znova, zblízka poslal puk za Kováčov chrbát Andrisin. Bystrický návrat do zápasu dokonal 44 sekúnd pred koncom druhej tretiny Belluš.

V tretej tretine sa začalo odznova, oba tímy chceli strhnúť vedenie na svoju stranu. Obaja brankári boli však pozorní. Šťastie nemal ani Tibenský, v 46. minúte nedokázal uspieť zoči-voči Lassilovi. Ten istý hráč si na fínskom brankárovi vylámal zuby aj o tri minúty neskôr. Na druhej strane musel byť v strehu Kováč pred dobiedzajúcimi bystrickými hráčmi. Šesť a pol minúty pred koncom tretiny nechali domáci priveľa voľnosti Bellušovi, no ten nedokázal zužitkovať svoj vpád do ich obrany.

Duel dospel až do predĺženia. V ňom sa presadil po Špirkovej prihrávke Salija.

HC Nové Zámky - HC'05 iClinic Banská Bystrica 3:2 pp (1:0, 1:2, 0:0 - 1:0)
Góly: 9. Novotný (Zbořil, Salija), 34. Novotný (Prapavessis), 61. Salija (Špirko, Kováč) – 36. Andrisin (Ďatelinka, Hohmann), 40. Belluš (Bubela). Rozhodovali: Jonák, Goga, Kacej, Orolin, Vrábel, vylúčení: 6:6, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0

Zostavy:

HC Nové Zámky:

Kováč - Chovan, Plášil, Prapavessis, Salija, Kovačevič, Hain, Deyl - Varga, Špirko, Surovka - Zbořil, Novotný, Cetkovský - Tibenský, Dubinin, Lantoši - Fábry, Šimun, Rehák

HC'05 iClinic Banská Bystrica:

Lassila - Kubka, Ďatelinka, Sedlák, Brejčák, Dame-Malka, Mihálik, Gabor, Gélinas - Lunter, Surový, Faille - Lamper, Bortňák, Belluš - Hohman, Bubela, Brittain - Češík, Tamáši, Andrisík

Ladislav Lubina, tréner Nových Zámkov:
"Čakal na nás v piatok súper, keď nie najťažší, tak jeden z najťažších. Nemali sme príliš času sa na stretnutie nejako detailne pripravovať, takže som nesmierne rád, že chlapci zvládli prechod z taktiky na niečo iné. Som rád, že to viac-menej bez tréningu aplikovali a, samozrejme, to nebolo ideálne a bez chýb. Celý zápas bol divácky zaujímavý. Obdivujem novozámockých fanúšikov, ktorí dokázali fandiť celých 61 minút. V druhej tretine sme urobili niekoľko chýb, to nás stálo možno polovicu tretiny v oslabení. To nás stálo mnoho síl, ale v tretej tretine sme sa s tým vyrovnali. Som rád, že sme stretnutie po súperovom obrate dotiahli do víťazného konca. Za to by som chcel hráčom ešte raz poďakovať."

Vladimír Országh, tréner Banskej Bystrice:
"V piatok sme videli divácky celkom atraktívny zápas. My sme mali veľmi dobrý začiatok, prvú tretinu sme boli silní na puku, vypracovali sme si dosť veľa príležitostí, náš najväčší problém boli efektivita, nedôraz, prípadne veľmi dobre chytajúci brankár domácich. V druhej tretine sme mali dostatočné množstvo príležitostí hrať v presilovke, no je to naša najslabšia stránka. Vyťažili sme z toho len jeden gól. Pozitívne je, že sme dokázali vyrovnať. Tretia tretina bol plná šancí na oboch stranách, išli sme do predĺženia, kde sme inkasovali. Už tretíkrát sme prehrali v predĺžení. Je to škoda, chalanom niet čo vyčítať, akurát disciplínu, s ktorou sa boríme. Máme veľmi veľa vylúčených, na tom musíme popracovať."

HC 07 Orin Detva - MHK 32 Liptovský Mikuláš 1:5


V Detve bolo od úvodu mimoriadne bojovné stretnutie. Do prvej vážnejšej šance sa dostal Rapáč, ktorý z uhla namieril nad brvno. Už o pár minút neskôr sa hostia tešili z otváracieho gólu, keď v 19. minúte otvoril skóre duelu Langhammer. V prvej tretine sa už viac zaujímavého nestalo, do kabín sa išlo za stavu 0:1.

Druhá dvadsaťminútovka sa začala tlakom Detvy. Do šance sa dostal Žilka, no dobre mierenou strelou Košarišťana neprekonal. Detva sa po dobrom úvode nechala zbytočne vylúčiť a pykala, keď sa krásnou strelou pod brvno presadil M. Sukeľ. Domáci po inkasovaní druhého gólu zapli na vyššie obrátky a dostávali sa čoraz častejšie do streleckých pozícií. Milý sa v 28. minúte dostal do úniku, no Košarišťan bol úspešný. O pár minút neskôr sa do ďalšieho samostatného úniku dostal Sčurko, no ani ten Košarišťana neprekonal. V druhej tretine potom pokračoval koncert zahodených šancí domácich hokejistov, ktorým v piatok nebolo dopriate.

Aj do tretej tretiny nastúpili aktívnejšie domáci, no tí už v piatej minúte tretieho dejstva inkasovali, keď sa strelou švihom presadil J. Sukeľ. Detva už bola zmierená s prehrou a stretnutie sa len dohrávalo. V 57. minúte na 4:0 pre hostí zvýšil Kurali. O pár sekúnd neskôr Detva zásluhou Fekiača znížila. V 59. minúte ešte skóre duelu na konečných 1:5 upravil Piatka.

HC 07 Orin Detva - MHK 32 Liptovský Mikuláš 1:5 (0:1, 0:1, 1:3)
Góly: 59. Fekiač (Gašpar) - 19. Langhammer (Pacaka), 24. M. Sukeľ (Devečka, Spilar), 45. Sukeľ (Števuliak), 57. Kurali (Paukovček), 59. Piatka (Devečka, Kabáč). Rozhodovali: Lokšíl, Müllner - Korba, Gavalier, vylúčení: 3:4, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 685 divákov

Zostavy:

HC 07 Orin Detva:

Nagy – Šimon, Gachulinec, Macejko, Fekiač, Sládok, Strukoff, Zorván, Fedosov – Halás, Sčurko, Videlka – Žilka, Chovan, Milý – Murček, Gašpar, Surový – Huňady, Srnka, Ondris

MHK 32 Liptovský Mikuláš:


Košarišťan – Mezovský, Nádašdi, Suchý, Kurali, Pacalaj, Tabaček, Bača, Devečka – Uram, M. Sukeľ, Spilar – Kriška, Paukovček, Rapáč – J. Sukeľ, Langhammer, Števuliak – Kabáč, Piatka, Laco

Dušan Kapusta, tréner Detvy: "Ja by som to zhodnotil úplne jednoducho, nie sme spokojní s predvedenou hrou ani s výsledkom. Pripravovali sme sa na Mikuláš, vedeli sme, čo budú hrať. Ničím nás neprekvapili, hrali svoju hru, ale čo je najdôležitejšie, prezentovali sa obrovskou bojovnosťou, ktorá niektorým našim hráčom chýbala. Z piatich gólov sme štyri dostali úplne zbytočne, keď to boli zväčša nahodené puky od modrej."

Pavol Paukovček, tréner Liptovského Mikuláša: "Čo sa týka piatkového zápasu, tak prvú tretinu sme začali veľmi dobre a v podstate sme súpera nepustili k ničomu a viedli sme. Druhá tretina z našej strany nebola dobrá, súper sa dostal do tlaku, preto sme v druhej tretine zväčša bránili. V tretej tretine sme dali tri pekné góly. Víťazstvo nás veľmi teší, pretože Detva je veľmi húževnatý súper, čo dokazovala aj v predchádzajúcich zápasoch."